DASAL’dan Yeni İHA “Kargo 75”

DASAL’ın Yeni Nesil Kargo 75 İHA’sı SAHA EXPO22‘de görücüye çıktı.

DASAL tarafından geliştirilen Yeni Nesil Kargo 75 İHA, 25-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen SAHA EXPO fuarında görücüye çıktı. Bu kapsamda DASAL Havacılık Genel Müdürü Burak Mercan, Defence Turk’e Kargo 75 İHA hakkında açıklamalarda bulundu.

Fuarda sergilenen ürünün yüksek irtifada uçarak ikmal görevleri yapması için geliştirildiğini söyleyen Mercan, “Yüksek irtifada belirli noktalar arasında ikmal yapmak için geliştirilen Kargo 75, daha çok tıbbi malzeme yaşam malzemesi yiyecek malzemesi taşınması ile ilgili lojistik ihtiyaçlarını çözmek için kullanılacak. Aslında bu ürünün birden fazla konfigürasyonu var. Mevcut ürün ise tamamen elektrikle çalışan bir ürün. Yaklaşık 20 km’lik bir menzil yarıçapına sahip. 75 kg yük taşıyabilmekte.” dedi. DASAL, Dünya AirTaxi Kongresi’nde yerini almıştı

Dünya AirTaxi Kongresi kapsamında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi’nde düzenlenen AirTaxi Dikey Hava Gösterisi’ne katılan DASAL Havacılık Teknolojileri A.Ş., KARGO 150 ve KIRLANGIÇ İHA’larını sergilemişti.

1.2 kilograma kadar faydalı yük taşıma kapasitesi ve 8 km’ye varan uçuş menziline ek olarak basit, ergonomik ve etkin operasyonel kullanımı sayesinde eşsiz bir istihbarat, keşif ve gözetleme platformu olarak öne çıkan KIRLANGIÇ, tercihe bağlı olarak kara ve deniz kullanımlarına özel hazırlanmış yazılım ve donanımlar ile farklı isterleri en optimum şekilde karşılayabiliyor.

150 kg faydalı yükü, 40 km operasyonel yarıçap içerisinde 100km/h seyir hızıyla taşıyabilen KARGO 150; gıda ve mühimmat gibi kritik destek malzemeleri için özel tasarlanmış kargo ünitelerini hızlı, etkin ve sessiz bir şekilde taşımak üzere tasarlanmıştır. KARGO 150, bu sayede uzak noktalara sağlayabileceği lojistik destek ile öne çıkıyor.

DASAL, kargo İHA’larıyla kazandığı kabiliyetlerden edindiği deneyimlerle DASAL’a özgün tasarımıyla AirTaxi platformu için de çalışmalarını devam ettiriyor. İnsansız Hava Taksi platformu’nun ilk prototipinin 2022 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: DefenceTürk

DASAL’dan Yeni İHA “Kargo 75” Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum