ABD’de F-35A savaş uçağı düştü

ABD Hava Kuvvetleri’ne ait F-35A Lightning II savaş uçağı, Utah eyaletindeki Hill Hava Kuvvetleri Üssü’nde piste iniş yaparken yere çakıldı.

ABD’nin Utah eyaletinde eğitim uçuşu için havalanan F-35 savaş uçağı, Hill Hava Kuvvetleri Üssü’ne inişe geçtiği sırada pistin kuzey kesiminde düştü. Acil durum ekipleri, üsten ve üs dışından olay yerine anında müdahale etti. Yerel saatle 18.15’te meydana geldiği bildirilen kazada pilot acil fırlatma sistemini kullanarak kazadan kurtuldu.

Hava üssünden yapılan açıklamada, pilotun gözlem için yakındaki bir tıp merkezine götürüldüğü belirtildi. Yetkililer, yangının hızla söndürüldüğünü ancak sonrasında gelişebilecek ihtiyaçlara yardımcı olmak için olay yerinde yardım ekiplerinin kaldığını açıkladı. Kazanın nedenine yönelik soruşturma başlatıldı.

ABD Hava Kuvvetleri 338. Avcı Uçağı Filosu Komutanı Albay Craig Andrle, pilotun rutin bir eğitimden dönmekte olduğunu belirterek,

“Biz, bütün pilotlar, yerdeki herhangi bir şeye olabilecek en az zararı vermek için elimizden geleni yaparız. O yüzden biliyorum ki pilot fırlatmadan önce herhangi bir binaya veya başka bir şeye çarpmaktan kaçınmak için her şeyi yapmıştır.”

ifadelerine yer verdi.

Geçmişte yaşanan F-35 kazalarından birisi de F-35C uçağının Güney Çin Denizi’nde düşmeseydi. Pasifik bölgesinden sorumlu ABD 7’nci filosundan yapılan yazılı açıklamada, Carl Vinson uçak gemisinde konuşlu F-35C savaş uçağının Güney Çin Denizi’nde devam eden bir tatbikat kapsamında iniş yaparken düştüğü ifade edilmişti.

Uçağın gemiye iniş sırasında güverteye çarpıp denize düştüğü ve pilotun başarılı şekilde acil fırlatma  yöntemiyle uçaktan atladığı aktarılan açıklamada, gemide görevli 7 askerin yaralandığı bilgisi aktarılmıştı.

Kaynak: DefenceTürk

ABD’de F-35A savaş uçağı düştü Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum