Mısır’dan Eurofighter Typhoon tedariki

Mısır’ın Eurofigter Typhoon savaş uçağı tedarik edeceği iddia edildi.

AirPower tarafından aktarıldığı üzere Mısır, İtalya’dan 24 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedarik edecek. Bu tedarikin gerçekleşmesi halinde Mısır Hava Kuvvetleri, çok çeşitli bir envantere sahip olacak. Bu bağlamda Mısır, ABD üretimi F-16, Fransa üretimi Rafale ve Mirage ve Rus üretimi MiG-29 ve Su-35 uçaklarına sahip. Bu durum ise lojistik ve maliyet sorunlarını beraberinde getirmekte.

Mısır M-346 Master eğitim ve hafif taarruz uçağı tedarik etmek istiyor

Africa Intelligence portalının aktardığı üzere Mısır’ın 500 milyon euro değerinde 24 adet Aermacchi M-346 Master eğitim ve hafif taarruz uçağı tedarik etmek için İtalya ile görüşmeler yapmaktaydı. Mısır Hava Kuvvetleri’nin batı menşei jet uçaklarının pilotlarının yetiştirilmesi için ortaya çıkan yeni jet eğitim ihtiyacını karşılamak için İtalya’dan M-346 tedarik edeceği öngörülüyor. Mısır Hava Kuvvetleri halihazırda Alpha jetine bir alternatif arayışında.

 M-346 Master Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı

Aermacchi M-346 Master eğitim ve hafif taarruz uçakları, çift motorlu transonik gelişmiş eğitim ve hafif taarruz uçaklarından oluşan bir ailedir. Bu bağlamda M-346, yeni nesil savaş uçaklarına pilot yetiştirilmesi için kullanılmaktadır. M-346, tam yetkili dörtlü bir dijital uçuş kontrol sistemi içermektedir.

Air Recognition tarafından da aktarıldığı üzere uçağın optimize edilmiş aerodinamik konfigürasyonu sayesinde çok yüksek hücum açısı ile (30° dereceden fazla) tam manevra kabiliyeti ve kontrol edilebilirlik sağlanmaktadır. Uçak, maksimum 1.375 deniz mili menzile sahiptir. Ek olarak uçak, üç harici yakıt tankı taşıyabilmektedir.

M-346 Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı

Kaynak: DefenceTürk

Mısır’dan Eurofighter Typhoon tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum