Almanya, Patria’nın CAVS 6×6 zırhlı araç programına katılacak

Patria tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya, Finlandiya liderliğindeki Ortak Zırhlı Araç Sistemi CAVS programına katılmak için bir niyet beyanı imzaladı. Almanya’nın resmi katılım anlaşmasını 2022 sona ermeden önce imzalaması bekleniyor. Bahse konu çok uluslu iş birliği programında Finlandiya, Letonya, Estonya ve İsveç bulunurken Almanya katılan beşinci ülke olacak. 6×6 araç platformunun seçilen sağlayıcısı olarak Patria, CAVS bünyesinde sistem geliştirmeden sorumlu.

Katılımcı ülkelerin ortak rızasıyla beraber gereksinimi karşılayan diğer ülkelere de açık olan Müşterek CAVS programı kapsamında Letonya, Ağustos 2021’de 200’den fazla zırhlı personel taşıyıcı sipariş etti. Patria araçlardan bir düzineden fazlasını teslim etti. Patria, Finlandiya için 160 yeni personel taşıyıcı ve ön seri teslimatları için Ağustos 2021’de bir niyet mektubu imzaladı. İsveç ise bu ayın başlarında araştırma ve ürün geliştirme aşaması için bir Ar-Ge anlaşması imzaladı.

Patria Avrupa Pazar Alanı Başkanı Hugo Vanbockryck imza töreni ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“Patria 6×6, çok çeşitli ihtiyaçları karşılayabilen modüler bir çözümdür. Almanya’dan CAVS programına gösterilen ilgi, harika bir konseptin bir başka kanıtı. Programa dahil olan yeni tarafların olması, gelişmiş hareketlilik ve bakım kapasitesinin yanı sıra artan maliyet etkinliği şeklinde herkese fayda sağlıyor.”

3 binden fazla personele sahip olan ve programın ana yükleniciliğini yürüten Finlandiyalı savunma şirketi Patria kara, hava ve deniz için çeşitli ürünler üreten büyük bir firma olarak öne çıkıyor.

Patria 6×6CAVS programı kapsamında tedarik edilen araç Patria 6×6

Patria XA serisi araçların mirası ve Patria AMW 8×8 araçlarının tecrübeleri üzerine inşa edilen Patria 6×6 modüler, basit ve sağlam mimarisi ile öne çıkmaktadır. Opsiyonel olarak STANAG seviye 4 korumaya sahip olan aracın amfibik görev kabiliyeti opsiyonel olarak sunuluyor.

Teknik Özellikler:

Ölçüler

Uzunluk7,5 m
Gövde Yüksekliği2,5 m
2Genişlik2,9 m
Faydalı Yük Kapasitesi8,5 ton
Maksimum Ağırlık24 ton

Performans

Maksimum Hız100 km/sa
Menzil700 km
Tırmanma%60
Yan Eğim%30

Güç Grubu

Güç294 kW
Tork1870 nm
Transmisyon7+2 otomatik

Kaynak: DefenceTürk

Almanya, Patria’nın CAVS 6×6 zırhlı araç programına katılacak Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum