Yıldız Teknik Üniversitesi ve ALTINAY arasında savunma protokolü

YTÜ KOOP Modeli kapsamında ALTINAY Savunma Grubu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi arasında KOOP Protokolü imzalandı. İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında uygulanan YTÜ KOOP Modeli (CO-OP – Cooperative Education), geleneksel stajın yeniden tanımlanmış inovatif halidir. Çoğunlukla stajla karıştırılan KOOP, üniversite ve iş dünyası arasındaki iş birliğini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Üniversite, KOOP yapmak isteyen öğrenciyle uygun sektördeki işvereni tanıştırır. İşveren de aradığı nitelikteki öğrenciyi KOOP Eğitimi süresince iş hayatına hazırlamaya başlar. Ayrıca, araştırmalara göre, KOOP Eğitimi uygulayan üniversitenin ilerleyen yıllarda tercih edilme oranı yükselme göstermektedir. ALTINAY Savunma Grubu, geleceğimiz olan gençlerimizi en ileri teknolojiler ile öğrencilik hayatlarında buluşturarak, Türk sanayisine fayda sağlamayı hedeflemektedir.

 DASAL’dan Yeni İHA “Kargo 75”

DASAL tarafından geliştirilen Yeni Nesil Kargo 75 İHA, 25-28 Ekim tarihleri arasında düzenlenen SAHA EXPO fuarında görücüye çıkmıştı. Bu kapsamda DASAL Havacılık Genel Müdürü Burak Mercan, Defence Turk’e Kargo 75 İHA hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Fuarda sergilenen ürünün yüksek irtifada uçarak ikmal görevleri yapması için geliştirildiğini söyleyen Mercan, “Yüksek irtifada belirli noktalar arasında ikmal yapmak için geliştirilen Kargo 75, daha çok tıbbi malzeme yaşam malzemesi yiyecek malzemesi taşınması ile ilgili lojistik ihtiyaçlarını çözmek için kullanılacak. Aslında bu ürünün birden fazla konfigürasyonu var. Mevcut ürün ise tamamen elektrikle çalışan bir ürün. Yaklaşık 20 km’lik bir menzil yarıçapına sahip. 75 kg yük taşıyabilmekte.” demişti.

Kaynak: DefenceTürk

Yıldız Teknik Üniversitesi ve ALTINAY arasında savunma protokolü Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum