Estonya’nın 4×4 ihalesinde finale sadece Türk şirketleri kaldı

Estonya Ordusu’nun açtığı 4×4 zırhlı araç ihalesinde kısa listeye üç Türk şirket kaldı. İhaleye Fransa, Finlandiya, İsrail, İspanya ve Türkiye katılmıştı. Kısa listeye ise Otokar Cobra, BMC Amazon, Nurol Yörük ve Ejder Yalçın kaldı.

Bahse konu araçlar, Estonya Ordusu’na bağlı olan ve Estonya’nın kuzeyinde bulunan Tapa bölgesindeki bir üste denendi. Bu üste araçların sudan geçme, yokuşları tırmanma gibi yetenekleri denendi. Testlerin sonunda kazananın belirlenmesi ve kazanan ile görüşmeler başlaması bu yılın ikinci çeyreğinde gerçekleşecek. Estonya Kara Kuvvetlerinin 1. ve 2. Tugaylarının yaklaşık iki yıl içinde zırhlı araçları teslim alacağı açıklandı.

Temsili Görsel

European Defense & Security tarafından yapılan habere göre konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Estonya Savunma Bakanlığı Zırhlı Teçhizat Müdürü Karmo Saar şu ifadeleri kullandı:

“Tedarikin ana amacı 2. Tugayı silahlandırmak ve bunun için hem 6×6 hem de 4×4’ten 200’den fazla araç teslim etmemiz gerekecek. Hem 6×6 hem de 4×4 devam ediyor, sonuçlar belli değil.”

 Otokar Cobra II BMC Amazon Nurol Yörük Nurol Ejder Yalçın Personel 11 9 9 11 Motor 360/375/400 BG 360 BG 300 bg 375 Muharebe ağırlığı 18 ton — 10 ton 14 ton Şanzıman Otomatik Otomatik Otomatik Otomatik Genişlik 2750 mm 2600 mm 2400mm  2486 mm İsrail’den Estonya’ya dolanan mühimmat tedariki

Estonya, Israel Aerospace Industries (IAI) ile gelişmiş uzun menzilli dolanan mühimmatı tedarik etmek için bir anlaşma imzalamıştı. Bahse konu anlaşma Estonya’nın şimdiye kadar yaptığı en pahalı savunma tedariklerinden biri. Uzun menzilli dolanan mühimmat tedariki, Estonya’nın dolaylı ateş kabiliyetlerini önemli ölçüde artırarak savunma kabiliyetini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Uzun menzilli dolanan mühimmatlar, Estonya’nın savunma kapasitesinin gelişimine önemli bir katkıdır. Rusya, Ukrayna’daki yıkımın çoğuna dolaylı ateş yoluyla neden olduğu için, dolaylı ateşin önemi göz ardı edilemez. Bu yeni yeteneğin tanıtılması, bize düşmana daha uzun mesafeden saldırı imkanı sağlayacak. Sonuç olarak saldırı menzilimiz artacak ve bu da savunma güçlerinin düşmanı uzaktan vurabileceği anlamına gelecek.” 

Kaynak: DefenceTürk

Estonya’nın 4×4 ihalesinde finale sadece Türk şirketleri kaldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum