Yunanistan’dan Orbiter 3 İHA tedariki

Yunanistan, İsrail merkezli Aeronautics tarafından geliştirilen Orbiter 3 İnsansız Hava Aracı tedarik edecek

Yunanistan, İsrail merkezli Aeronautics tarafından geliştirilen Orbiter 3 İHA satın alacak. Yapılacak tedarikte kaç adet İHA’nın Yunanistan’a ulaşacağı henüz bilinmiyor. Yapılan bu anlaşma, Aeronautics’in yan kuruluşu olan Rafael tarafından geliştirilen Spike füzelerinin Yunanistan’a bir paket halinde satışının bir parçası. İki taraf arasındaki anlaşmanın toplam tutarı ise 404 milyon dolar.

Aeronautics Group CEO’su Dan Slasky, imzalanan anlaşma sonrasında şu açıklamalarda bulundu:

“Yunanistan Savunma Bakanlığı ile G2G anlaşmada Rafael ile yapılan bu önemli işbirliğinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu işbirliği, iki şirket arasındaki teknolojik sinerjiyi ve yakın iş entegrasyonunu göstermektedir. Anlaşmayı kolaylaştırmak için önemli çabalar sarf eden İsrail Savunma Bakanlığı’na ve Aeronautics’in çözümüne olan güvenini ifade eden Yunanistan Savunma Bakanlığı’na da teşekkür ediyoruz.”

Orbiter 3 İHA Görsel: Globes Englishİsrail ve Yunanistan Spike füzeleri için anlaşma imzalamıştı

Geçtiğimiz günlerde İsrail Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, Yunanistan Savunma Bakanlığı ile Rafael tarafından üretilen Spike füzelerinin tedariki için hükümetler arası bir savunma ihracatı anlaşması imzalamıştı.

Anlaşma ile hangi varyantta füzenin tedarik edileceği, kaç adet tedarik edileceği veya teslimat süreci ile ilgili açıklama yapılmadı ancak geçtiğimiz aylarda Yunanistan Parlementosu’nda yapılan oylamada yaklaşık 25 adet Spike NLOS sisteminin tedariki talep edilmekteydi. Her sistem üç lançer, bir komuta aracı ve hedefleme işlemlerini gerçekleştiren bir İHA’dan oluşmakta. Yunanistan merkezli Newpost tarafından aktarıldığı üzere Spike NLOS’ların operasyonel olarak kullanımı için bu yıl hedefleniyor.

Orbiter 3 İHA

Orbiter 3 İHA, istihbarat, gözetleme, hedef belirleme ve keşif için kullanılmaktadır. Bu sistem, lazer hedef belirleme sistemlerini taşıyan çok sensörlü stabilize EO yükleri de dahil olmak üzere, ağırlığı 5 kg’a kadar olan yükleri taşıyabilmektedir.

İHA’nın brüt ağırlığı 32 kg, genişliği 4,4 metre ve uzunluğu 1,2 metredir. Elektrik motoru ile uçmakla beraber, maksimum 70 knot hızla 6 saat uçuşta kalabilir. Gündüz-gece kamerası ve lazer işaretçili sensör kompleksi mevcuttur. Paraşütle iniş yaparken mancınık sistemi ile fırlatılmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Yunanistan’dan Orbiter 3 İHA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum