Yeni nesil seyir füzesi için Rolls-Royce, Safran ve MBDA ortaklığı

Rolls-Royce, Safran Power Units ve MBDA, Fransız-İngiliz Gelecek Seyir / Gemisavar füze (FC/ASW) programının bir parçası olarak Değerlendirme Aşaması sözleşmesi imzaladı.

Ortaklar on yıldan önce tamamlanması beklenen ses altı, düşük radar izine sahip bir füze için yeni bir tahrik çözümünü geliştirmek amacıyla iş birliği içinde çalışacak. Farnborough International Airshow’da imzalanan anlaşma, giderek daha fazla çekişmeli savaş alanında sertleştirilmiş hedeflerin ve hava savunma sistemlerinin üstesinden gelmek için oyunun kurallarını değiştirecek bir yetenek geliştirmek amacıyla Birleşik Krallık ve Fransız Hükümetlerinin sevk gereksinimlerini karşılamak üzere MBDA ile birlikte çalışacağı anlamına geliyor.

Gelecekteki Seyir / Gemisavar füzesi (FC/ASW) programı için Değerlendirme Aşaması sözleşmesinin imzası (Görsel: Rolls Royce)

Daha önce Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ve Fransız Silahlanma Genel Müdürlüğü (Direction Générale de l’Armement – DGA), yeni nesil derin saldırı ve ağır gemisavar füze sistemlerinin ortak gelişimini görecek olan FC/ASW programı için ikili bir anlaşma imzalamıştı.

 Future Cruise / Gemisavar Füze (FC/ASW)

Future Cruise / Gemisavar Füze (FC/ASW) projesi, Birleşik Krallık tarafından kullanılan Harpoon ve Fransız Exocet füzesinin yerini alacak İngiliz-Fransız ortak bir gemisavar füze sistemidir. FC/ASW’nin 2011 yılında tanıtılan kavramsal çalışmasında Kraliyet Donanması ve Fransız Donanması ile istişare içinde olan MBDA tarafından gerçekleştirilen gizli bir hipersonik seyir füzesi konsept çalışması olan Perseus veya CVS401 Perseus adı verildi.

FC/ASW (Görsel: Naval News)

FC/ASW, bir ramjet motordan güç almaktadır. 5 metre uzunluğunda olan yaklaşık 800 kilogram ağırlığında ve 1 adet 200 kilogramlık ana ve 2 adet 50 kilogramlık yardımcı savaş başlığından oluşan faydalı yüke sahiptir. Bu savaş başlıkları genel hedefe müdahale edebilirken hedefine ulaşmadan önce füze başlığı yan bölmelerden atılarak alt mühimmat görevi de görebilmektedir. Bu özelliğiyle Perseus’un hasarı üst düzeye çıkarılmaktadır. Ek olarak füzenin aynı alanda birden fazla hedefi vurması veya aynı anda birkaç farklı alandaki büyük hedefi vurmasına da olanak sağlanabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Yeni nesil seyir füzesi için Rolls-Royce, Safran ve MBDA ortaklığı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum