Ukrayna’ya THEMIS İnsansız Kara Aracı teslimatı

Milrem Robotics, Ukrayna’ya yaralı tahliyesi ve malzeme nakliyesi konfigürasyonunda THEMIS insansız kara aracını (İKA) teslim etti

Army Recognition tarafından aktarıldığı üzere Hızlı yaralı tahliyesi için sedyelerle donatılmış THEMIS İKA, Ukraynalı bir hayır kurumuna teslim edildi. Sistemin hızlı bir şekilde devreye alınması için teslimatın ardından sahada eğitim verildi. Yaralı tahliyesi, çatışmalarda en önemli ve emek yoğun faaliyetlerden biridir. Geleneksel olarak, bir sedyeyi ve gerekli tıbbi ekipmanı taşımak için birkaç kişi gerekir. Ancak, birkaç yaralıyı ve çok sayıda ekipmanı barındırabilen bir İKA’yı çalıştırmak için yalnızca bir kişi gerekir.

THEMIS’in sedyelerle donatılan yaralı nakliyesi konfigürasyonu (Görsel: Milrem Robotics)

THEMIS; nakliye, ateş destek, IED tespit ve imha birimi ve çok daha fazlası olarak hizmet vererek birliklere destek sağlamayı amaçlıyor. Aracın açık mimarisi, ona modern savaş alanında çok ihtiyaç duyulan çoklu görev kabiliyetini veriyor. THEMIS; Estonya, Almanya, Fransa, Hollanda, Norveç, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD dahil olmak üzere 8’i NATO üyesi olan 16 ülke tarafından satın alındı.

Rusya merkezli Stratejiler ve Teknolojiler Analizi Merkezi, Ukrayna’ya verilen THEMIS için 1 milyon rubleye (16.330 $) kadar ödül teklif ettiğini söyledi. Stratejiler ve Teknolojiler Analizi Merkezi Ukrayna’daki THEMIS platformunu ‘aşağı yukarı bozulmamış bir durumda’ ele geçiren personele veya bir gruba 1 milyon ruble ödül verileceğini açıkladı.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’ya THEMIS İnsansız Kara Aracı teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum