HİSAR-D bu sene TCG İSTANBUL’dan atılacak! HİSAR-D Blok 2 quadpack olacak!

Dünyanın önde gelen Savunma ve Güvenlik Fuarlarından IDEF’23, 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bu bağlamda ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci Defence Turk’e özel açıklamalarda bulundu. HİSAR-D Hava Savunma Sistemi’nin 2023 yılı sonunda TCG İSTANBUL’dan ateşleneceğini belirten İkinci, şu ifadeleri kullandı:

“HİSAR-D ilk başta quadpack olmayacak. İlk hedefimiz bu yıl içerisinde İstanbul fırkateyninden HİSAR-D’nin atışını MİDLAS üzerinden yapmak. MİDLAS aslında bizim geliştirme platformumuz. Bunun üzerindeki entegrasyon faaliyetleri durmadan devam edecek.

HİSAR-D RF

Şu anda hedefimiz ilk aşamada tek bir füzeyi hedefe atacak bir yapıya kavuşmak. Daha sonra üzerine diğer füzelerin entegrasyonuna devam edeceğiz. MİDLAS çok önemli bir kabiliyet. Bütün deniz platormlarımızın üzerinde kendi milli güdümlü füzelerimizin entegre edilebileceği ortak bir platform sağlıyor.” 

MİDLAS Dikey Atım Sistemi’ne quadpack özellikli HİSAR-D füzesi!

16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23’te ilk defa sergilenen ROKETSAN MİDLAS Milli Dikey Atım Sistemi, kullanılabileceği füzelerle beraber sergilendi.

MİDLAS’ta SİPER Blok 1 uzun menzilli hava savunma füzelerine ek olarak HİSAR-D hava savunma füzeleri quadpack (dörtlü paket) olarak kullanılabilecek. Halihazırda Barbaros ve Gabya sınıfı fırkateynlerinin Mk41 dikey atım sistemlerinde quadpack özellikli RIM-162 ESSM orta irtifa hava savunma füzeleri kullanılıyor.

Quadpack kabiliyetli hava savunma füzelerinin ortak özelliği katlanır kontrol yüzeylerinin sağladığı düşük silüettir. Katlanır kontrol yüzeyleri, katlanma noktalarındaki parçaların bir hava savunma füzesinin maruz kalacağı kuvvetlere dayanması gerektiğinden sabit yerleşimli kontrol yüzeylerine göre daha fazla teknik zorluk içermektedir. Teknolojinin zorluğundan dolayı dünyada kullanımda olan quadpack kabiliyetli hava savunma füzeleri RIM-162 ESSM ve CAMM/CAMM ER olarak yer almaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

HİSAR-D bu sene TCG İSTANBUL’dan atılacak! HİSAR-D Blok 2 quadpack olacak! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum