Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi teslimatı

Ukrayna Savunma Bakanı, talep edilen MIM-104 Patriot hava savunma sistemlerinin ülkeye ulaştığını bildirdi

Ukrayna hükümetinin ülkenin hava saldırılarına karşı kendisini savunmasına yardımcı olması için talep ettiği Patriot hava savunma sistemlerinin ülkeye ulaştığını resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile bildiren Oleksii Reznikov,

“Bugün güzel Ukrayna semaları daha güvenli hale geldi çünkü Patriot hava savunma sistemleri Ukrayna’ya ulaştı. Ortaklarımız sözlerini tuttular. Bu, Başkanımızın liderliğindeki sıkı çalışmanın sonucudur “

ifadelerine yer verdi

Oleksii Reznikov Twitter hesabından yaptığı açıklamada Patriotların geldiğini ve Ukraynalı mürettebatın eğitimlerini tamamladığını belirtti ve sistemi teslim etme konusunda “sözlerini tuttukları” için ABD, Almanya ve Hollanda’ya teşekkür etti. Ukrayna’ya teslim edilen sistemlerin hangi ülkeden geldiği yönünde resmi bir açıklama yok. Ancak Almanya 18 Nisan 2023 günü resmi web sitesinde Ukrayna’ya yaptığı askeri teçhizat teslimatlarını yazdığı açıklamada Patriot hava savunma sisteminide listeledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, Patriot sisteminin Ukrayna’nın Rus saldırılarına karşı savunmasını önemli ölçüde güçlendireceğini söyledi. Reznikov attığı Tweet’te Patriot tedarikinin ilk olarak Ağustos 2021’de ABD ile gündeme geldiğini ve kendisine “bunun imkansız” olduğunun söylendiğini belirtti.

Yunan

Ukraynalı yetkililer daha önce Washington’un geçtiğimiz Ekim ayında göndermeyi kabul ettiği Patriot sistemlerinin gelişinin Moskova’nın geniş çaplı işgaline karşı savaşta büyük bir destek ve bir kilometre taşı olacağını söylemişlerdi. Ukrayna hava kuvvetleri sözcüsü Yurii Ihnat yaptığı açıklamada sistemin teslim edilmesinin bir dönüm noktası olacağını ve Ukraynalıların Rus hedeflerini daha uzak mesafeden vurmasına olanak sağlayacağını ifade etmişti. Patriot hava savunma sistemi düşman uçaklarının yanında balistik füzeler ve seyir füzelerine angaje olabilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi teslimatı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum