L3Harris, Aerojet Rocketdyne’ı satın aldı

28 Temmuz 2023 tarihinde L3Harris, Aerojet Rocketdyne’ın satın alınmasının tamamlandığını ve portföyüne roket motorları ve tahrik sistemleri üretiminde alanında uzman bir şirketi eklediğini duyurdu. Bu bağlamda Aerojet Rocketdyne Başkanı, şirketin L3Harris tarafından satın alınması sonrasında üretim tesislerinin ve diğer kaynakların paylaşılacağını, tedarik zincirlerinin birleştirileceğini, çalışanların kariyer gelişimi için yeni fırsatlar yaratılacağını ve çalkantılı üç yılın ardından istikrarın sağlanacağını belirtti. Defence News ile 28 Temmuz Cuma günü gerçekleştirdiği bir röportajda açıklamalarda bulunan Aerojet Rocketdyne Başkanı Ross Niebergall, sektörde ciddi bir rekabet ortamı yaratacaklarına olan güvenini ifade etti. Niebergall,

“Hiçbir sorun görmüyorum. Büyüyen füzeler, silahlar ve mühimmat pazarında ayak izi elde etmek için Aerojet Rocketdyne satın alınıyor. Bu büyümeyi gerçekten de itki sistemlerinin bir tedarikçisi olarak tehlikeye atacak hiçbir şey yapmak istemeyiz.”

(Görsel: Aerojet Rocketdyne)

Ayrıca Niebergall, üç yıllık çalkantılı sürecin ardından Lockheed Martin’in başarısız satın alımı ve eski CEO Eileen Drake ile eski İcra Kurulu Başkanı Warren Lichtenstein arasındaki şirketin kontrolü için verilen savaş da dahil olmak üzere Aerojet Rocketdyne’in yanı sıra COVID ve tedarik zinciri zorluklarının ardından şirketin belirsizlik döneminin sona erdiği için rahatladığını ifade etti.

Drake’in artık şirkette olmadığını ve önceki yönetim kurulunun feshedildiğini açıklayan Niebergall, satın alınma sürecinde ekip liderleri ve en önemli 100 mühendisinden fikir aldığını, hepsinin bu süreci olumlu karşıladığını sözlerine ekledi.

L3Harris şirketi için en büyük öncelik, Aerojet Rocketdyne’ın Camden, Arkansas, Huntsville, Alabama ve Virginia’da yer alan tesislerindeki karmaşık roket itki üretim süreçlerinin modernize edilmesi için Nisan ayında Pentagon’dan aldığı 215.6 milyon dolarlık sözleşmeyi yürütmek olacak. Bu modernizasyonla Ukrayna’ya da tedarik edilen Javelin, Stinger ve çok namlulu roketatar sistemi gibi silahların üretiminin artırılması ve teslimatlarını hızlandırması amaçlanmakta.

Kaynak: DefenceTürk

L3Harris, Aerojet Rocketdyne’ı satın aldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum