ABD Deniz Piyadelerine yeni keskin nişancı tüfeği

ABD Deniz Piyade Kolordusu’na yeni keskin nişancı tüfekleri tedarik edilecek.

ABD Deniz Piyade Kolordusu (USMC) mevcut kullandığı .308 kalibre M40A6 ve .300winmag kalibre Mk13Mod7 keskin nişancı tüfeklerini değiştirmeyi planlıyor. Değişim ise Barrett’ın SOCOM ile birlikte geliştirdiği modüler keskin nişancı tüfeği olan MK22 ile yapılacak. MK22’nin USMC tarafından seçiminde USMC Sistem Komutanlığı, USMC Özel Operasyon Komutanlığı ve ABD Kara Kuvvetleri Özel Operasyon Komutanlığı etkili oldu.

USMC keskin nişancı okulu hocalarından Cruz Nuanez’e göre MK22 daha ağır olması rağmen, envanterdeki keskin nişancı tüfeği sayısını 4’den 3’e düşürecek ve keskin nişancıların etkinliğini arttıracak. Keskin nişancı bir kaç nişancı tüfeğini öğrenmek yerine sadece tek tüfeği öğrenerek eğitim sürecinde kolaylık sağlanacak.

Çavuş Christopher Frazier’a göre ise silah, mevcut nişancı tüfeklerinden çok daha etkili. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Frazier,

“Bir silahı bırakıp diğer bir silahı kullanmaktansa, hızlıca namlu değiştirip aynı silah ile devam etmek daha avantajlı. Yanınızda sadece yedek namlu ve onun mühimmatını taşıyorsunuz.”

ifadelerini kullandı.

Tüfeğin 2020’de ilk kez seçilmesinin ardından ABD Ordusu, Nisan 2021’de Hassas Keskin Nişancı Tüfeği adını verdiği tüfek için 50 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamıştı. Bu kapsamda Barrett, tüfeklerin ilkini Ekim 2021’de teslim ettiklerini açıklamıştı.

ABD ordusundan MK22 keskin nişancı tüfeği tedariki

ABD Ordusu, yakın zamanda Murfreesboro, Tennessee’deki Barrett Firearms Manufacturing Inc.’e verilen siparişin bugüne kadarki üçüncü sipariş olduğunu açıkladı. En son sipariş, Barrett’ın 2023 takvim yılının başlarından başlayarak yaklaşık 7 ay içinde teslimatların yapılmasının beklendiği 60 MK22 teslimatını gerektiriyor. Mart ve Eylül 2021’de hükümet tarafından daha önce iki sipariş verilmişti.

Askerlere ilk MK22 teslimatı Şubat ayı başlarında Fort Bragg, Kuzey Carolina’da gerçekleşmişti. Barrett, ilk tüfeği 2021 başlarında USSOCOM’a teslim etmişti. ABD Ordusu Mart 2020’de Leupold Mark 5HD’in Mk-22 ile kullanılacak optik olarak seçildiğini duyurmuştu.

 

Barrett MRAD Görsel: Barrett

MK22’nin tasarımının dayandığı MRAD keskin nişancı tüfeği, artırılmış angajman aralığına sahip modüler bir yapıya sahip. Şirket, MRAD’ın modülerliği hakkında “Kesintisiz hassasiyet ve 1 MOA altı performansı ile MRAD, 7.62×51, .300 Norma Magnum ve .338 Norma Magnum kalibreleri arasında dönüşüme imkan tanımasıyla çeşitli kullanıcı ihtiyaçlarına uyum sağlıyor” ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: DefenceTürk

ABD Deniz Piyadelerine yeni keskin nişancı tüfeği Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum