Almanya’dan Ukrayna’ya seyyar köprü sistemi tedariki

Almanya, Ukrayna Kara Kuvvetleri’nin operasyonel kabiliyetini artırıcı yardımlarda bulunuyor.

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna işgali sürerken Almanya, Ukrayna’nın kara birlikleri için yardımda bulunmaya devam ediyor. Son olarak Alman Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Ukrayna Kara Kuvvetleri’nin desteklenmesi için 16 adet Biber zırhlı köprü aracının teslim edileceği aktarıldı.

Almanya, Ukrayna’ya yönelik bu yeni askerî yardımı ile Ukrayna’nın Rus kuvvetleri tarafından işgali karşısında Ukrayna ordusunun askerî yeteneklerini güçlendirmekte kararlı olduğunu gösteriyor. Military Leak’in aktardığı üzere ilk 6 sistem, bu yılın sonbaharında teslim edilecek. Önümüzdeki yıl ise ek olarak 10 sistem daha Ukrayna’ya tedarik edilecek. Genel olarak bu paket, 16 adet zırhlı köprü aracının yanı sıra bu sistemlerin nakliyesini, onarımını ve personel eğitimini içeriyor.

Görsel: Wikimedia

Ayrıca Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, Ukrayna’ya her ikisinin de Alman Ordusu envanterinde bulunan 30 adet Gepard 35 mm kundağı motorlu hava savunma sistemi ve 60.000 adet mühimmat teslim edilmesinin planladığını açıklamıştı. 25 Temmuz 2022 tarihinde ise Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Rezniko, Ukrayna Ordusu’nun Almanya’dan 3 adet Gepard hava savunma sisteminden oluşan ilk partiyi teslim aldığını duyurmuştu.

Biber

Almanya’da dizayn edilen ve üretilen bir köprü taşıma ve kurma aracı olan Biber, muharebe mühendislik aracı olarak da tanımlanmaktadır. Biber, muharebe destek araçları grubuna aittir ve Leopard 1’in şasisine dayanmaktadır. Biber’in gövdesi, Leopard 1 AMT’nin gövdesiyle hemen hemen aynıdır, ancak kulesi yoktur.

Aracın taşıdığı köprü, toplam 22 metre uzunluğundadır ve her biri on bir metre olmak üzere iki parçadan oluşur. Military Today’in belirttiği üzere Biber’in geliştirilmesine 1965 yılında başladı. Sistemin ilk prototipleri 1969’da yapıldı. İlk üretim ise1975’te tamamlandı.

Bu kapsamda sistem, Alman Silahlı Kuvvetleri’ne ek olarak, Avustralya, Şili, Danimarka, İtalya, Kanada, Hollanda ve Polonya Silahlı Kuvvetleri bu sistemi kullanmaktadır. Şuana kadar Alman Ordusu için toplam 105 adet seyyar köprü inşa edilmiştir.

Biber sistemi, 830 bg motor gücüne, 62 km/s maksimum hıza ve 550 km maksimum ulaşım mesafesine sahiptir. Araçta sürücü ve komutan (köprü operatörü) dahil olmak üzere iki kişilik bir mürettebat bulunmaktadır. Kurulabilir köprü, 50 ton taşıma kapasitesine sahiptir. Bu da MLC-50 sınıfı paletli veya tekerlekli araçları taşıyabileceği anlamına gelmektedir. Köprü, üç dakika içinde kurulur ve her iki uçtan da araç alabilir. Taşıma modunda, köprü bölümleri üst üste taşınır. Sistemde köprü ve taşıyıcı birlikte, aracın toplam ağırlığı 45.3 tondur.

Kaynak: DefenceTürk

Almanya’dan Ukrayna’ya seyyar köprü sistemi tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum