Mojave SİHA, kısa mesafeden kalkış ve iniş gerçekleştirdi

GA-ASI tarafından ideal olmayan pistler için geliştirilen Mojave SİHA, 300 ft’den az bir mesafeden kalkış ve iniş yaptı

2021 yılı içerisinde duyurusu yapılan Mojave SİHA, 300 ft’den daha kısa bir mesafeden kalkış gerçekleştirdi. ABD merkezli General Atomics Aeronautical tarafından geliştirilen yeni SİHA, özellikle zor coğrafyalarda ve muharebe alanlarında kısa mesafeden kalkış ve iniş için tasarlandı.

Mojave, General Atomics tarafından gerliştirilen MQ-9 Reaper ve MQ-1C Gray Eagle-ER’nin aviyonik ve uçuş kontrol sistemlerinin yeni bir İHA’ya entegrasyonu ve birtakım yapısal güçlendirmeleri birleştiren bir SİHA olarak karşımıza çıkmaktadır. General Atomics Aeronautical; Mojave SİHA ile tipik asfalt pistlere veya altyapıya ihtiyaç duymadan ön hatlardaki operasyonlar için yeni bir alternatif sunmayı hedefliyor. Bir yer kontrol istasyonu veya komuta ve kontrol dizüstü bilgisayar aracılığıyla pilot, SİHA’yı kontrol edebilir. Yapısı itibariyle  Mojave’nin C-130 uçakları ile kolayca taşınımı sağlanabilmektedir.

Görsel: General Atomics

Mojave SİHA, ideal olmayan pistlere inebilir, yeniden silahlanabilir ve hızlı bir şekilde yeniden kalkış yapabilir. Arttırılmış kanat yüzey alanı, toplamda 16 adet AGM-114 Hellfire veya eşdeğeri füze olan 3.600 lb.’ye (1.633 kg) kadar taşımasına izin veriyor. Mojave ayrıca kara veya deniz görevlerini desteklemek için EO/IR(Hedefleme Podu), AR/GMTI(Sentetik Açıklıklı Radar/Hareketli Hedef Tespit), ve SIGINT(Sinyal İstihbarat) teknolojilerini içeren paketler ile donatılabilir.

Görsel: General Atomics

Kaynak: DefenceTürk

Mojave SİHA, kısa mesafeden kalkış ve iniş gerçekleştirdi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum