Türkiye’nin en büyük savunma ihracatı projesinde 3. gemi denize indiriliyor

Türkiye’nin tek kalemde gerçekleştirdiği en büyük savunma ihracatı projesinde 3. gemi denize indiriliyor.

Millî Savunma Bakanlığı bağlısı ASFAT, ülke ekonomisine büyük katkılar sağlamaya devam ediyor. Savunma sanayinin tek kalemde gerçekleştirdiği en büyük ihracat projesine imza atan ASFAT bu anlaşma kapsamında Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne teslim edeceği üçüncü PN MİLGEM Gemisi PNS Khaibar’ı tam zamanında denize indiriyor.

PN MİLGEM Projesi Üçüncü Gemi Denize İniş Töreni 25 Kasım 2022 tarihinde saat 14:00’te İstanbul Tersane Komutanlığı’nda gerçekleştirilecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve iki ülkenin üst düzey protokolü katılım sağlayacak.

PN MİLGEM Projesi kapsamında eş zamanlı olarak 4 adet geminin inşası devam ediyor. 4 gemilik programın sözleşmesi ASFAT ve Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında 6 Eylül 2018 tarihinde imzalanmıştı.

Projenin ilk gemisi İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda PNS BABUR 15 Ağustos 2021’de, 2. gemisi Karaçi Tersanesi Komutanlığında PNS BADR 20 Mayıs 2022 denize indirildi. İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilen 3. gemi PNS KHAIBAR ise 25 Kasım 2022 tarihinde denize indirilecek.

Projede Kasım 2022 itibarıyla 2 ülke, 2 tersanede 3 adet gemi suya inmiş olacak. Serinin son gemisi olan ve Karaçi Tersanesi Komutanlığında inşası devam eden PNS TARIQ’ın denize iniş tarihi Mayıs 2023 olarak planlanıyor.

Dünyada eşine az rastlanacak şekilde projedeki 4 adet gemi farklı fazlarda olmak üzere, eş zamanlı olarak her iki tersanede inşalarına devam edilmektedir. İnşa edilen tüm gemiler 6’şar ay arayla İstanbul ve Karaçi’de üretimleri tamamlanarak Pakistan Deniz Kuvvetlerine teslim edilecek.

Gemi Özellikleri;

  • Boy 108,2 m
  • Genişlik 14,8 m
  • Deplasman 2985 ton
  • Dizayn draftı 4,1 m
  • 142 personel kapasitesi
  • Hızı 26+ knots
  • Ekonomik hızı 14 knots
  • Ekonomik hız ile kat edeceği mesafe 4000 NM
  • 1 ay boyunca üsten uzakta operasyon

Kaynak: DefenceTürk

Türkiye’nin en büyük savunma ihracatı projesinde 3. gemi denize indiriliyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum