ASELSAN’da MGEO güdüm sistemleri çalıştayı

ASELSAN Aylık İletişim Bülteni’nin 51. sayısı yayımlandı.

Yayımlanan bültende Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanlığı Güdüm Sistemleri Çalıştayı paydaşların katılımı ile gerçekleştirildiği belirtildi. Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanlığı Güdüm Sistemleri Çalıştayı paydaşların katılımı ile gerçekleştirildi. MGEO Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akyol’un konuşmasıyla başlayan çalıştay, gerçekleştirilen sunum ile devam etti.

Çalıştayın ilk bölümünde, güdüm sistemleri ürün ve projelerine ait sunumlar gerçekleştirildi. Mevcut ürünlere ve sürdürülen projelere ait bilgilerin sunulduğu bu bölümde, bilgi alışverişi yapılarak güncel durum ortaya kondu.

Çalıştayın ikinci bölümünde ise, kurgulamak için ortaya konması gereken vizyon üzerine görüşler bildirildi. Kullanıcı talepleri, mevcut piyasa durumu ve MGEO’nun sahip olduğu entelektüel birikimin bir arada değerlendirilerek gelecek yılların stratejilerinin ortaya konması hususunda hedef belirlendi.

Yüksek teknolojili ürünler çıkarma becerisinin, sahadaki ihtiyaca cevap verecek ve kullanıcıda değer yaratacak ürünlerin ortaya konması süreçlerine dönüştürülmesi halinde MGEO Sektör Başkanlığının gelecek hedeflerine ulaşmada sorun yaşamayacağı konusunda görüş birliğine varıldı.

MGEO Çalıştayı Görseli

Güvenlik güçleri için değer yaratan ve piyasada farklılık içeren ürün ve teknolojilerin ortaya çıkarılması ve varsa kullanıcı veya piyasa tarafında güncelliğini yitirmiş çalışmalara kaynak aktarılmasının önüne geçilmesi sayesinde, etkin ve verimli ürün portföyü oluşturulmasının önemi dile getirildi. Ürün yaşam döngüsü sürecinde ürünün; stratejik değeri, finansal yeterliliği, teknolojik olgunluğu ve inovatif bir fikri değere dönüştürme kabiliyeti hususlarının analiz edilmesi sonucunda ürün-teknoloji hizalanmasının sağlanması gerekliliği değerlendirildi.

Kaynak: DefenceTürk

ASELSAN’da MGEO güdüm sistemleri çalıştayı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum