TB3 SİHA’nın yeni görüntüsü

BAYKAR tarafından geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA görüntülendi.

BAYKAR tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde üretim hattında görüntülenen TB3 SİHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan paylaşımda görüntülendi. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında savunma sanayii projeleri hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bu kapsamda Demir, TB3 SİHA’nın bu yıl içerisinde ortaya çıkacağını açıklamıştı. Demir şu açıklamada bulunmuştu,“TB2 ‘ye göre üretimde yapılacak bazı değişiklikler var. Bu yıl içerisinde TB3 SİHA’yı göreceğiz. Entegrasyon ve uçuş testleri başlayacak.”

Bayraktar TB3 SİHA üretim hattında!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendirli’nin Baykar tesislerine ziyaretine ilişkin Baykar’ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda üretimi devam eden Bayraktar TB3 SİHA paylaşılan görüntülerde yer almıştı. Görüntülerde üretimi devam eden AKINCI TİHA’lar ve çok sayıda TB2 SİHA da göze çarpmaktaydı.

 

Habertürk’ün Açık ve Net programında Bayraktar TB3 SİHA ve KIZILELMA MİUS üzerine açıklamalarda bulunan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Bayraktar TB3’ün 2023’te ilk uçuşunu yapacağını ve 2023 sonunda seri üretime gireceğini açıklamıştı.

 Bayraktar TB3’ün PD170 turbodizel motorları teslim edilmişti

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen SAHA EXPO 2022’de TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Bayraktar TB3 SİHA için PD170 turbodizel havacılık motorlarının teslim edildiğini açıklamıştı:

“Bizim geliştirdiğimiz motorlar irtifa yakımında dünyada sınıfındaki en iyi motorlar, bu sınıfta 30000 ft’yi geçen başka İHA motoru yok. AKSUNGUR bizim motorlarımızla 30000 ft’yi geçti ve bunlar gerçekten de az yakan motorlar, motorumuz AKSUNGUR’la 49 saat havada kaldı. Son olarak da TB3 için yine bu PD170 serisinden motorlarımızı teslim ettik, Baykar Savunma da bunların entegrasyonuyla meşgul.”

Kaynak: DefenceTürk

TB3 SİHA’nın yeni görüntüsü Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum