Suudi Arabistan’a 3.05 milyar dolarlık Patriot satışı onaylandı

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Yabancı Askeri Satışlar (FMS) kanalı ile Suudi Arabistan Krallığı’na 3.05 milyar dolar tahmini maliyet ile MIM-104E Patriot hava savunma sistemi ve ilgili ekipmanlarının satışını onayladı. Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansı (DSCA), bu olası satışı Kongre’ye bildiren gerekli sertifikayı 2 Ağustos 2022 tarihinde verdi.

Tahmini maliyeti 3.05 milyar dolar olan sözleşme (DSCA tarafından bildirilen tahmini maliyetler maksimumu belirtir, sözleşme bedelleri genelde daha düşük olur);

  • 300 adet PAC-2 GEM-T füzeleri
  • Yedek parçalar
  • Onarım ekipmanı
  • Kalite Güvence Ekibi desteği
  • Sistem Entegrasyonu ve Ödeme (SICO)
  • Uluslararası Mühendislik Hizmetleri Saha Gözetim Programı

eğitim, dokümanlar, destek ve test ekipmanları, ABD devlet ve müteahhit mühendislik, teknik ve lojistik destek hizmetleri ve lojistik ve program desteğinin diğer ilgili unsurlarını içeriyor.

Onaylanan satışın ardından yapılan açıklamada “Bu satış Körfez bölgesinde siyasi istikrar ve ekonomik bir güç ve iş birliği içinde olunan bir ülkenin güvenliğini artırarak ABD’nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyecektir. Ayrıca Suudi Arabistan Krallığı’nın azalan PATRIOT GEM-T füze stokunu yenileyerek mevcut ve gelecekteki tehditlerle mücadele kabiliyetini artıracak.” ifadelerine yer verildi.

YunanPAC-2 füzesi kullanan bir Patriot Hava Savunma Sistemi

Patriot, Suudi Arabistan Krallığı’nın sınırlarını kamikaze İHA, seyir füzeleri ve balistik füzelerle icra edilen saldırılara karşı savunmak için kullanılmaktadır. Suudi Arabistan tarafından tedarik edilen PAC-2 GEM-T füzeleri balistik füzelere karşı optimize edilmiş tapa ve arayıcı başlığa sahiptir.

Patriot Hava Savunma Sistemi

Lockheed Martin Missiles ve Fire Control tarafından geliştirilen Patriot (MIM-104); taktik balistik füzeler, seyir füzeleri ve diğer hava soluyan hedefleri önlemek için geliştirilmiştir. Uzun menzile sahip olan sistem alçak, orta ve yüksek irtifada ve tüm hava koşullarında çalışabilmektedir.

Patriot; ABD, Almanya, Yunanistan, İsrail, Japonya, Kuveyt, Hollanda, Suudi Arabistan, Kore, Polonya, İsveç, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Romanya, İspanya ve Tayvan tarafından kullanılmaktadır. Sistem, 4 adet PAC-2 füzesi, 16 adet PAC-3 füzesi veya 12 adet PAC-3 MSE füzesi taşıyabilen M901 Fırlatma İstasyonu ile kullanılmaktadır.

Patriot Hava Savunma Sistemi

Kaynak: DefenceTürk

Suudi Arabistan’a 3.05 milyar dolarlık Patriot satışı onaylandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum