Milli Teknolojinin Hamlesi TEKNOFEST

“İlk kez düzenlenen dikey inişli roket yarışmasının amacı insan gücünü yetiştirmeye başlamak ve gençlere multidisipliner bir takımda geliştirme kabiliyeti kazandırmaktır.”

Hatice İspir

TEKNOFEST’22 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, T3 Vakfı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde bakanlıklar, kamu kurumları ve özel kuruluşları, akademik kurumlar ve medya şirketleriyle birlikte 26 – 29 Mayıs 2022 tarihlerinde Azerbaycan Bakü Crystal Hall’de TEKNOFEST AZERBAYCAN ismiyle, 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda TEKNOFEST KARADENİZ ismiyle, “Bir çocuk gelsin, bir uçağa dokunsun.” idealiyle 5. kez düzenlendi. Uluslararası rekabet sahalarında ilk sıralarda yer almanın koşullarından teknolojik bağımsızlığı ve yenilikçiliği Türkiye’de sağlamak üzere oluşturulan “Milli Teknoloji Hamlesi”; “Yüksek Teknoloji ve İnovasyon”, “Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi”, “Girişimcilik”, “Altyapı” ve “Beşerî Sermaye” olmak üzere 5 temel yapıtaşına doğrudan etki etmeyi amaçlıyor.

Bu amaç doğrultusunda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından 2018 yılından beri TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali düzenlenmektedir. Düzenleyici kuruluşlara ilaveten çok sayıda paydaş ve sponsor ile düzenlenen festival, Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji festivali olarak ilköğretimden yükseköğretim seviyesine kadar geniş bir yelpazeye hitap eden teknoloji yarışmaları düzenlemektedir. Milli Teknoloji Hamlesi’nin yapıtaşlarından “Beşerî Sermaye”ye mühendislik tabanlı bir katkı sağlayan TEKNOFEST teknoloji yarışmalarının derece alan takımlarına teknik geziler, teknik eğitimler, staj programları ve para ödülü sağlanmaktadır.

Türkiye’nin teknoloji girişimleri için bölgesel merkeziyeti sağlaması amacıyla gerçekleştirilen TAKE OFF Girişim Zirvesi’nde de yerli, yabancı girişimcilerle yatırımcılar bir araya gelmektedir. Milli Teknoloji Hamlesi’nin “Girişimcilik” temel taşına etkiyen bu etkinlikte, girişimcilere nakit ödüllerin yanı sıra B2B görüşme fırsatları sunulmaktadır.

Milli Teknolojinin Hamlesi TEKNOFEST” çalışmasının tamamı Defence Turk Dergi 12′nci  sayısında.

Defence Turk Dergi’ye online ve basılı olarak erişmek için tıklayınız.

Bayraklarda Hilal, Festivallerde TEKNOFEST

Türkiye dışında ilk kez düzenlenen TEKNOFEST, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirildi. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ve T3 Vakfı yürütücülüğünde gerçekleşen festivali 4 gün boyunca 300 bin kişi ziyaret etti. TEKNOFEST’21’e katılım sağlayan Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da katıldığı ödül töreninde 10 farklı kategoride (Tarım Teknolojileri, Yeşil Teknolojiler, Amatör Uydu Modelleme, Bakü Becerileri, Robotik, İnsansız Hava Araçları ve Planör Yarışması) düzenlenen teknoloji yarışmalarında dereceye girenlere toplamda 260 bin Azerbaycan Manatı ödül verildi. Dereceye girenler ödüllerini Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’den ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Yenilikçi Yarışmalar

Düzenlenmeye başladığı tarihten bugüne yarışma kategorisini artıran TEKNOFEST’te bu yıl da yenilikçi teknolojilere dair önemli yarışmalar bulunuyor. TEKNOFEST’22’de düzenlenen yeni yarışmalardan en çok dikkat çekenleri arasında TÜBİTAK SAGE tarafından düzenlenen “Dikey İnişli Roket Yarışması” ve TÜBİTAK RUTE öncülüğünde düzenlenen “Hyperloop Geliştirme Yarışması” vardı.

Kaynak: DefenceTürk

Milli Teknolojinin Hamlesi TEKNOFEST Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum