İHA’larımız afet bölgelerinde görev yapıyor!

Milli İHA’larımız, AFAD koordinesinde deprem bölgelerinden aldığı görüntü ve verileri kriz masasına aktararak arama-kurtarma ile lojistik faaliyetlerine katkıda bulunmaya aralıksız devam ediyor.

Arama çalışmalarına destek olmak için deprem bölgelerine sevk edilen İHA’larımız AFAD koordinesinde deprem bölgelerinden aldığı görüntü ve verileri aktararak arama-kurtarma ile lojistik faaliyetlerine katkıda bulunmaya aralıksız devam ediyor. Bu bağlamda T.C. Milli Savunma Bakanlığı,

“Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait İHA’lar, deprem bölgesindeki hasar ve zayiatın tespiti ile arama-kurtarma çalışmalarının koordinasyonu için deprem bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.”

ifadelerine yer verdi.

 

Deprem bölgelerinde görevde olan İHA’larımız arasında belirtildiği üzere AKSUNGUR, AKINCI ve Bayraktar TB2 bulunuyor. İsmail Demir resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, arama çalışmalarına destek olmak için Ankara’dan kalkan AKSUNGUR İHA’nın AFAD koordinesinde deprem bölgesinden görüntü alıp ilgili birimlere aktardığını paylaştı.

İsmail Demir Twitter’da: “Arama çalışmalarına destek olmak için Ankara’dan kalkan #AKSUNGUR İHA’mız @AFADBaskanlik koordinesinde deprem bölgesinden görüntü alıp ilgili birimlere aktarıyor.

Depremin hemen ardından havalanan BAYRAKTAR TB2 ve AKINCI TİHA’nın görev uçuşlarına devam ettiği bilgisi BAYKAR resmi twitter hesabından aktarıldı. Bu bağlam da BAYKAR,

“Milli İHA’larımız, deprem bölgelerinden aldığı görüntü ve verileri kriz masasına aktararak arama-kurtarma ile lojistik faaliyetlerine katkıda bulunuyor.

Ülkemizi yasa boğan depremin ardından en kısa sürede havalanarak güvenlik güçlerimizin kontrolünde 4 adet Bayraktar AKINCI TİHA ve 4 adet Bayraktar TB2 SİHA görev uçuşları yapmaya başlamıştır. Milli İHA’lar halihazırda kriz masasına arama-kurtarma, lojistik ve organizasyon için görüntü ve veri aktarmaya devam etmektedir.”

ifadelerine yer verdi.

Ek olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kriz Merkezi’nde yaptığı açıklama da Emniyet Teşkilatının tüm unsurlayıyla zaten saha da olduğunu, jandarmalarımız, sahil güvenlik komutanlığımız afet bölgesinin her yerinde görev başında olduğunu ve güvenlik koruyucularmızın da bu çalışmalara aktif olarak katılmakta olduğunu, depremin geniş bir alana yayılan etkilerinin daha hızlı ve detaylı tespiti için İHA’larımızın da devreye girdiğini paylaştı.

Kaynak: DefenceTürk

İHA’larımız afet bölgelerinde görev yapıyor! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum