STM, KARGU Vurucu İHA’nın en son versiyonunu sergiledi!

EFES-2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı 20 Mayıs – 9 Haziran 2022 tarihleri arasında dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımıyla İzmir Seferihisar’da icra edildi. Tatbikata 37 ülkeden (13 ülke fiili birlik katılımı sağladı) 1000 adetten fazla müttefik personel ve toplam 10000’den fazla personel katıldı. Tatbikata 2016 yılında 8 ülke, 2018 yılında 20 ülke katılım gösterirken, 2022’de 37 ülke katılım gösterdi.

Tatbikat alanındaki Savunma sanayii sergisinde ise 42 firma yer aldı. Sergi alanında STM standında deniz platformları ile birlikte taktik İHA sistemleri de sergilendi. STM’nin taktik İHA sistemlerinden KARGU Vurucu İHA sisteminin en son versiyonu stantta sergilenirken büyük ilgi gördü. Tatbikatta ilk defa kullanılan araç ve silah sistemler arasında yine KARGU VİHA (Vurucu İHA) sistemi de yer alıyor. KARGU Vurucu İHA sisteminin ihracatı için halihazırda STM birçok son kullanıcıyla görüşmelerini devam ediyor. Yakın zamanda firmanın yeni ihracatlarını duyurulması da bekleniyor.

Libya, Suriye ve Şuşa Muharebesi’nde kullanılan STM KARGU Vurucu İHA; tek er tarafından taşınabilmektedir ve döngüde insan olmak üzere otonom veya uzaktan kumandalı kullanılabilmektedir. Keşif ve imha görevlerini icra edebilen KARGU, çeşitli harp ortamlarında kullanıma uygundur ve özgün gömülü ve gerçek zamanlı görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmaları sayesinde sabit ve hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabilmektedir.

RF Arayıcı başlık ve Zırh Delici harp başlığı ile donatılan KARGU

Anti Personel veya Zırh Delici harp başlıklarıyla donatılabilen KARGU için aynı zamanda hareketli hedefler ve radarlara karşı etkili Anti Radyasyon, Hüzme ile Yönlendirme, Eve Dönüş ve RF İşaretleme kabiliyetli çok maksatlı RF Arayıcı başlık geliştirilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

STM, KARGU Vurucu İHA’nın en son versiyonunu sergiledi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum