ABD Ordusu’ndan Stryker A1 zırhlı araç siparişi

General Dynamics Land Systems, ABD Ordusu’nun 712 milyon dolar değerinde 300 adet Stryker A1 (DVHA1) ZMA siparişi verdiğini duyurdu. Stryker A1, aynı zamanda M-SHORAD çok maksatlı alçak irtifa hava savunma sisteminin ana platformunu oluşturuyor. ABD’nin gelişen muharebe gereksinimlerindeki ihtiyacı karşılamak üzere çok yönlü kullanıma uygun Stryker araçları birçok farklı amaç için modernizasyon ve üretim programlarına girmektedir.

Stryker A1’nin Stryker ailsesine getirdiği yenilikler arasında çift V-gövde, 450 hp motor, 55000 lb’den 60000 lb’ye çıkarılan süspansiyon ağırlığı, termal iz iyileştirmeleri ve akıllı güç dağıtım sistemi yer alıyor.

Görsel: General Dynamics

ABD’nin teslimatları devam eden M-SHORAD araçlarına ek olarak radar ve elektro optik sistemiyle desteklenen lazer silahı taşıyan bir alternatif alçak irtifa hava savunma aracına yönelik planları da bulunuyor. Bu kapsamda başlatılan DE M-SHOARD projesinde Raytheon tarafından geliştirilen 50 kW gücündeki lazer silahı bir Stryker ZMA’ya entegre edildi.

DE M-SHORAD, tümenleri ve tugay muharebe ekiplerini İHA/SİHA tehditlerine, döner ve sabit kanatlı tehditlere, roketlere, topçu ve havan tehditlerine karşı korumak için tasarlandı. DE M-SHORAD’ın tasarımı, pillerine, soğutma sistemine ve lazerine enerji sağlamak için Stryker aracındaki mevcut motordan yararlanılıyor.

Kaynak: DefenceTürk

ABD Ordusu’ndan Stryker A1 zırhlı araç siparişi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum