BAE’ye Rabdan ZMA teslimatı tamamlandı

OTOKAR tarafından BAE için geliştirilen Rabdan ZMA’ların teslimatları tamamlandı.

OTOKAR tarafından BAE için geliştirilen Rabdan 8×8 ZMA’ların teslimatları 2021 yılında tamamlandı. Defence Turk tarafından 20-24 Şubat 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen IDEX – NAVDEX 2023 Fuarı sırasında edinilen bilgiye göre 400 adet araç teslim edildi.

Rabdan, en zor arazi ve iklim koşullarında, modern bir ordunun ihtiyaç duyacağı zırhlı piyade muharebe, keşif gözetleme, silah taşıma maksatlı ve komuta kontrol görevleri için modüler bir platform olarak hizmet vermek üzere tasarlandı. Orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyonuna uygun olan Rabdan, Bağımsız süspansiyona, kilitli transfer kutusuna ve patlak gider lastiklere sahip.

Otokar (%49) ve Tawazun (%51) firmasının kurduğu  Al Jasoor şirketi, IDEX 2017 fuarında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile 661 milyon dolarlık Rabdan 8×8 Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) tedarikine ilişkin sözleşme imzalamıştı. Rabdan 8×8, Otokar tarafından Arma 8×8 aracı üzerinden geliştirilmiş, BMP-3 ZMA kulesi ve Mızrak-30 kulesi entegre edilebilen bir amfibik Zırhlı Muharebe Aracıdır.

Kaynak: DefenceTürk

BAE’ye Rabdan ZMA teslimatı tamamlandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum