SİPER projesinde Taktik Veri Link Sistemi SEL testleri tamamlandı

SİPER (Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi) projesinde MİLSOFT Taktik Veri Link Sistemi SEL (Sistem Entegrasyon Laboratuvar) testleri başarıyla tamamlandı.

Sistem entegrasyonu ve yazılım geliştirme alanlarında faaliyet göstermek üzere 1998 yılında kurulmuş olan savunma sanayii firması MİLSOFT Yazılım Teknolojileri A.Ş., SİPER projesi için geliştirilen Taktik Veri Link Sistemi’nin Sistem Entegrasyon Laboratuvar testlerinin tamamlandığını açıkladı.

MİLSOFT’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada.

”SİPER (Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi) projesinde MilSOFT Taktik Veri Link Sistemi SEL (Sistem Entegrasyon Laboratuvar) testleri başarıyla tamamlanmıştır. MilSOFT olarak savunma sanayimizin hedefleri doğrultusunda durmadan çalışmaya ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.” 

ifadelerine yer verildi.

SİPER (Uzun Menzilli Hava Savunma Sistemi) projesinde MilSOFT Taktik Veri Link Sistemi SEL (Sistem Entegrasyon Laboratuvar) testleri başarıyla tamamlanmıştır.

MİLSOFT Taktik Veri Link Sistemleri

MilSOFT taktik veri linki işlemcisi (Mil-DLP) ile Link 11/16/22 kabiliyetli hava / su üstü / sualtı / kara platformları arasında taktik bilginin veri link kabiliyeti kullanılarak paylaşılmasına olanak sağlar. Amaç, çok sayıda platformun günlük operasyon ihtiyaçlarını kesintisiz karşılayacak şekilde birbirleriyle anlık haberleşmesini sağlamaktır. Mil-DLP Çoklu link işleme kabiliyetine sahiptir ve NATO Link standart dokümanlarıyla uyumludur.

C2 ve Non-C2 platformlar için Mil-DLP çözümü mevcuttur. Bunun yani sıra NATO ülkesi olmayan ülkeler için de Link-M ve Mil-NET adi altında özgün link çözümleri geliştirilmektedir. Link-M ve Mil-NET envanterdeki HF ve V/UHF telsizleri kullanarak kara / deniz / hava platformları arasında bilgi paylaşımı sağlar.

G-Sınıfı Firkateyn ve 3 Kara Merkezine L-11 ve L-16 TVL Sistemi, MILGEM L-11/16 TVL Sistemi, LST – Amfibi Gemi L-11/16 TVL işlemcisi, ERCIYES C-130 uçakları L-16 TVL işlemcisi, MELTEM-2 uçakları için geliştirilen MPA L-11 TVL işlemcisi ve MELTEM-3 Deniz Karakol uçagı (ATR-72) için L-16 TVL işlemcisi MilSOFT’un Taktik Veri Link Projelerinden yalnızca birkaçıdır. Tatbikatlarda ürünlerini sorunsuz test etmiş ve geliştirdiği taktik veri link sistemlerinin NATO standartlarına tam olarak uyumluluğu, diğer NATO ülkeleri ve NATO’ya ait sistemler ile birlikte çalışabilirliği tescillenmiştir.

Kaynak: DefenceTürk

SİPER projesinde Taktik Veri Link Sistemi SEL testleri tamamlandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum