ANADOLU çok maksatlı amfibi hücum gemisinden Altay tankı ile test

TCG ANADOLU’da kullanılması planlanan Altay tankının prototipi ile tank operasyon testleri tamamlandı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada ANADOLU’da kullanılması planlanan Altay tankının prototipi ile tank operasyon testlerinin tamamlandığını açıkladı. Bu kapsamda Demir,

“ANADOLU gemimizin tank operasyonu testleri Altay prototipi ile başarılı şekilde icra edildi. Mekanize Çıkarma Aracı LCM ile askeri tersaneden alınan Altay tankı, önce ANADOLU gemisine yüklendi, ardından yine LCM’ye alınarak sahile çıkarma operasyonu gerçekleştirildi. Bugün tamamlanan bu test ile projede önemli bir aşama daha geçildi. Her geçen gün bir adımı daha tamamlıyoruz ve ANADOLU’yu envanterimize katmak için sabırsızlanıyoruz.”

ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin amfibi harekat kabiliyetlerini arttırmak için başlatılan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi projesinde inşası biten ANADOLU Şubat ayında deniz testlerine başlamıştı. TCG ANADOLU bünyesinde bulundurduğu 4 adet LCM tipi çıkarma gemisiyle amfibik harekat kabiliyetine sahiptir.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 17 Aralık 2021 günü konuk olduğu CNN Türk’te düzenlenen Akıl Çemberi programında TCG ANADOLU’nun Deniz kuvvetlerine teslim edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada TCG ANADOLU’nun inşa faaliyetleri kapsamında ince işlerin kaldığını ve 2022 yılı sonuna kadar geminin teslim edileceğini açıklamıştı. İsmail Demir, hedeflenen takvimin; 2019 yılında gemide meydana gelen yangın, pandemi sürecindeki mevcut çalışma şartları ve benzeri sebeplerden etkilendiğini eklemişti.

Bittiği zaman Türk Donanması’nın tonaj ve boyut olarak en büyük gemisi olacak olan ANADOLU’da bir çok yerli sistemin kullanılması bekleniyor. Hava gücü olarak ATAK-2 projesinin deniz platformları için bir versiyonu üzerinde çalışılıyor ancak proje tamamlanana kadar Kara Kuvvetleri’nden, Deniz Kuvvetleri’ne transfer edilen 10 adet AH-1W taarruz helikopterlerinin gemide konuşlandırılması bekleniyor.

LHD ANADOLU

TCG ANADOLU için inşa edilen mekanize çıkarma gemisinin en son aktarılan bilgilere göre denize indirildiği öğrenilmişti. FNSS ZAHA için de test süreci devam etmekte. Gemi mevcudiyetinde kullanılması beklenen insansız hava ve deniz platformlarında ise henüz bir gelişme açıklanmadı.

Kaynak: DefenceTürk

ANADOLU çok maksatlı amfibi hücum gemisinden Altay tankı ile test Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum