San Antonio Sınıfı LPD gemilerinin ikincisinin üretimine başlandı

USS Pittsburgh (LPD 31), San Antonio sınıfı amfibi nakliye gemilerinin 15.si ve LPD Flight II konfigürasyonunda inşa edilen 2. geminin inşasına başlandı.

San Antonio sınıfı amfibi nakliye gemilerinin 15.si ve LPD Flight II konfigürasyonunda inşa edilen 2. gemi olan USS Pittsburgh’un inşasına başlandığı açıklandı. Bu kapsamda NAVSEA tarafından yapılan basın açıklamasında;

LPD 31, 15. San Antonio sınıfı amfibi nakliye gemisi ve LPD Flight II konfigürasyonunda inşa edilen ikinci gemi olacak. LPD Flight II üretim konfigürasyonu, Deniz Kuvvetleri ve Deniz Piyade birliklerinin, hava araçlarının, çıkarma gemilerinin, araçların ve kargoların taşınması için gereksinimlerin karşılamasını amaçlamaktadır.

ifadeleri kullanıldı. Amfibi Harp Program Ofisi Program Yöneticisi Kaptan Cedric McNeal tarafından yapılan açıklamada ise

“Geleceğin USS Pittsburgh’u, adını taşıyan 5. geminin yapım aşamasında olmasından gurur duyuyoruz. Bu gemiyle, büyük Pittsburgh şehrinin ve Pennsylvania eyaletinin mirasını onurlandırmaya devam edeceğiz.”

ifadelerine yer verildi.

İlk USS Pittsburgh, Amerikan İç Savaşı sırasında hizmet veren zırhlı bir savaş gemisiydi ve ikinci USS Pittsburgh (CA 4), Birinci Dünya Savaşı sırasında görev yapan zırhlı bir kruvazördü. Üçüncü USS Pittsburgh (CA 72), İkinci Dünya Savaşı sırasında Iwo Jima’ya çıkarmayı destekleyen Baltimore sınıfı bir kruvazördü. Dördüncü USS Pittsburgh (SSN 720), Aralık 1984’ten Ağustos 2019’a kadar Donanmaya hizmet eden Los Angeles sınıfı bir denizaltıydı.

San Antonio sınıfı amfibi nakliye gemileri

San Antonio sınıfı amfibi nakliye gemileri, ABD Donanması için tasarlanıp üretilen en son amfibi kuvvet gemisi sınıfıdır. San Antonio sınıfının görevi, Gelişmiş Amfibi Saldırı Araçları (AAAV), Hava Yastık Çıkartma Aracı (LCAC) ve MV-22 Osprey tilt-rotor hava araçları dahil olmak üzere ABD Deniz Piyadelerini dünya çapında gerekli noktalara taşımaktır. ABD Donanması, bugüne kadar 11 adet San Antonio sınıfı LPD (Flight II konfigürasyonu) gemi görevlendirdi.

Gemi yapımında özel çelik kullanmaktadır. Gemilerin tasarımı sayesinde radar kesiti düşüktür. Gelişmiş beka özellikleri, iyileştirilmiş çarpışma ve nükleer patlamalara karşı korumasının yanı sıra şoklara karşı sertleştirilmiş bir gövde yapısını içerir. Gemi sistemlerinin otomasyonu ve entegrasyonu, 361 adet olarak tahmin edilen mürettebatta önemli bir azalma sağlamıştır.

Kaynak: DefenceTürk

San Antonio Sınıfı LPD gemilerinin ikincisinin üretimine başlandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum