Anoa 3 Zırhlı Personel Taşıyıcı tanıtıldı

Army Recognition’dan aktarıldığı üzere Indo Defence 2022 fuarında Fransız Arquus ve Endonezyalı PT Pindad, VAB Mk3 ZPT’nin (Zırhlı Personel Taşıyıcı) Anoa 3 konfigürasyonunu tanıttı. Anoa 3 ZPT, Endonezya Ordusu’nun ve kolluk kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için Arquus ve PT Pindad arasındaki işbirliğiyle geliştirildi.

Ayrıca Arquus, tüm savunma ve güvenlik araçlarını ve şirketlerle uzun vadeli ortaklıklar kurma yeteneğini göstermek için standında büyük ölçekli VAB Mk3, Bastion ve Fortress modellerini sundu.

Anoa 3 Görsel: Arquus)

Arquus ve PT Pindad, son 15 yıldır önemli işbirliklerinde bulundu. Bu süre zarfında Arquus, PT Pindad’a Endonezya yapımı zırhlı araçlara entegre edilen ana bileşenler ve parçalar tedarik etti. Bu işbirliğinin bir parçası olarak, Arquus özellikle şu anda Endonezya ordusunda hizmet veren Anoa 6×6 APC ve Badak 6×6 IFV araçları için güç aktarım bileşenlerini tedarik etti. Arquus ayrıca Komodo 4×4 çok amaçlı araç için tekerlekli şasi tedarik etti.

Indodefense 2022 sırasında Arquus ve PT Pindad, 15 yıldır yürürlükte olan ve yakın zamanda Endonezya için sistemler ülkesi alanında gelecekteki işbirliğini kurmak üzere Paris’teki Eurosatory 2022 sırasında imzalanan bir Mutabakat Zaptı ile tamamlanan ortaklıklarını yenilemişti. Bu mutabakat zaptı, yeni zırhlı araçların geliştirilmesi ve üretiminin yanı sıra ilgili sistem ve hizmetleri de kapsamaktadır. Bu anlaşma ile iki şirket, örnek bir ilişkiyi resmi ve daha büyük ölçekli bir ortaklığa dönüştürmeyi kabul etti.

Mutabakat zaptının amacı, Endonezya Silahlı Kuvvetleri’nin mevcut ihtiyaçlarını karşılamak için askeri araçlar ve sistemler alanında işbirliği yapmak olarak nitelendiriliyor. Bu işbirliği, zırhlı çok amaçlı araçlara, keşif araçlarına, zırhlı personel taşıyıcılarına ve hafif zırhlı araçlara ve ayrıca uzaktan kumandalı silah istasyonlarına odaklanacak.

Kaynak: DefenceTürk

Anoa 3 Zırhlı Personel Taşıyıcı tanıtıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum