Güvenlik güçlerine yeni KARGU’lar teslim edildi

Güvenlik güçlerine Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA KARGU’ların yeni teslimatları gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Güvenlik güçlerimize Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA KARGU’larımızın yeni teslimatlarını gerçekleştirdik. Şu ana kadar 200’den fazla da ihraç ettiğimiz KARGU, yüksek ihracat potansiyeli taşıyan yerli-milli sistemlerimizden biri haline geldi.“ açıklamasında bulundu.

Güvenlik güçlerimize Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA KARGU’larımızın yeni teslimatlarını gerçekleştirdik.

Şu ana kadar 200’den fazla da ihraç ettiğimiz #KARGU, yüksek ihracat potansiyeli taşıyan yerli-milli sistemlerimizden biri haline geldi.@STMDefence pic.twitter.com/95h7G8HGBx

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) June 12, 2022

 

KARGU’nun yeni teslimatları gerçekleşti

Türkiye’nin ilk mini vurucu İHA’sı KARGU’nun yeni teslimatları güvenlik güçlerine gerçekleştirildi. Türkiye’nin tam bağımsız savunma sanayii hamlesinde önemli bir rol üstlenen STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., Türk güvenlik güçlerini yerli ve milli sistemlerle donatmayı sürdürüyor.

STM, Taşınabilir Döner Kanatlı Vurucu İHA Sistemi KARGU’nun yeni teslimatlarını güvenlik güçlerine başarıyla tamamladı. Böylece Nisan 2022’de yapılan teslimatların ardından, bu yılın ikinci KARGU teslimatları gerçekleştirilmiş oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 2018’den beri yurt içi ve sınır ötesi operasyonlarda etkin bir şekilde kullanılan KARGU, 2021 yılında ihracat başarısına imza atmıştı. Dünya ordularınca yoğun ilgi gören ve Asya ile Güney Amerika’da iki ülkeye ihraç edilen KARGU için çok sayıda ülke ile görüşmeler sürüyor.

KARGU’nun farklı konfigürasyonları üzerinde çalışmalarını aralıksız devam ettiren STM, KARGU’ya RF Arayıcı Başlık ve Zırh Delici Mühimmat entegrasyonu için de çalışmalarını sürdürüyor.

 EFES 2022 Tatbikatı’nda KARGU büyük ilgi görmüştü

Tatbikat alanındaki Savunma sanayii sergisinde ise 42 firma yer almıştı. Sergi alanında STM standında deniz platformları ile birlikte taktik İHA sistemleri sergilenmişti. Bu bağlamda STM’nin taktik İHA sistemlerinden KARGU Vurucu İHA sisteminin en son versiyonu stantta sergilenirken büyük ilgi görmüştü.

Tatbikatta ilk defa kullanılan araç ve silah sistemler arasında yine KARGU VİHA (Vurucu İHA) sistemi de yer aldı. KARGU Vurucu İHA sisteminin ihracatı için halihazırda STM birçok son kullanıcıyla görüşmelerini devam ediyor. Yakın zamanda firmanın yeni ihracatlarını duyurulması da bekleniyor.

Libya, Suriye ve Şuşa Muharebesi’nde kullanılan STM KARGU Vurucu İHA; tek er tarafından taşınabilmektedir ve döngüde insan olmak üzere otonom veya uzaktan kumandalı kullanılabilmektedir. Keşif ve imha görevlerini icra edebilen KARGU, çeşitli harp ortamlarında kullanıma uygundur ve özgün gömülü ve gerçek zamanlı görüntü işleme ve derin öğrenme algoritmaları sayesinde sabit ve hareketli hedeflere karşı etkin olarak kullanılabilmektedir.

Anti Personel veya Zırh Delici harp başlıklarıyla donatılabilen KARGU için aynı zamanda hareketli hedefler ve radarlara karşı etkili Anti Radyasyon, Hüzme ile Yönlendirme, Eve Dönüş ve RF İşaretleme kabiliyetli çok maksatlı RF Arayıcı başlık geliştirilmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Güvenlik güçlerine yeni KARGU’lar teslim edildi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum