Rusya’nın petrol tesislerinde yangın çıktı

Rusya’nın, Ukrayna yakınlarındaki Bryansk kentinde yer alan petrol deposunda büyük bir yangın meydana geldiği bildirildi

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Ukrayna sınırına 154 km mesafedeki Bryansk kentindeki petrol depolama tesisinde büyük bir yangın çıktığını açıkladı. Bakanlık, yangının 25 Nisan 2022 günü erken saatlerde çıktığını ve kimsenin yaralanmadığını bildirdi. Tesise hava saldırısı yapıldığı iddia ediliyor.

????????????Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, ????????Ukrayna sınırına 154 km mesafedeki Bryansk kentindeki petrol depolama tesisinde büyük bir yangın çıktığını açıkladı. Tesise hava saldırısı olduğu iddia ediliyor.

— DEFENCE TURK (@Defence_Turk) April 25, 2022

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Moskova (2300 GMT) saatiyle 02.00’de petrol boru hattı şirketi Transneft’e ait bir tesiste yangın çıktığı ve 400 bin kişinin yaşadığı şehrin herhangi bir bölümünün tahliyesine gerek olmadığı belirtildi.

Rusya’nın soruşturma komitesi ayrı bir açıklamada, başkanı Alexander Bastrykin’in olayla ilgili soruşturma emri verdiğini söyledi. Reuters haber ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, Ukraynalı yetkililer yangın ve olası nedeni hakkında henüz bir yorum yapmadı.

Bryansk, Ukrayna sınırının 154 km kuzeydoğusunda, Sumy ve Chernihiv bölgelerinin yakınında ve Rusya’nın başkenti Moskova’dan yaklaşık 380 km uzaklıkta yer alan bir idari merkezdir. Kent, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü askeri operasyonlar için lojistik bir üs görevi görmektedir.

Kaynak: DefenceTürk

Rusya’nın petrol tesislerinde yangın çıktı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum