General Dynamics yeni nesil tankı AbramsX’i duyurdu

General Dynamics, ABD Ordusu Yıllık Toplantısı ve Sergisi’nde yeni nesil ana muharebe tankı AbrasX’i tanıtacak.

General Dynamics, 10-12 Ekim 2022 tarihlerinde Washington DC’deki Walter E. Washington Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan ABD Ordusu Yıllık Toplantısı ve Sergisi’nde yeni çözümlerini tanıtacak. General Dynamics tarafından aktarıldığı üzere etkinlikte, AbramsX ana muharebe tankı, StrykerX ve Stryker Leonidas zırhlı muharebe araçları ve TRX Breacher İKA gibi yeni çözümler ve ürünler tanıtılacak.

AbramsX ana muharebe tankı

Gelecek nesil bir ana muharebe tankı olan AbramsX, gelişmiş hareket kabiliyetine ve taşınabilirlik için azaltılmış ağırlığa sahiptir. %50 daha az yakıt tüketimine sahip olan tank, M1A2 Abrams ile aynı taktik menzili sunmaktadır. AbramsX’in hibrit güç paketi, ABD Ordusu’nun iklim ve elektrifikasyon stratejilerini desteklemektedir. (2022 yılının Şubat ayında ABD Ordusu, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yarı yarıya azaltmayı ve 2050 yılına kadar net sıfır statüsüne ulaşmayı içeren ilk iklim stratejisi belgesinde iddialı planlarını açıklamıştı.)

Bu kapsamda hibrit güç paketi, sessiz izleme kabiliyetini geliştirmektedir. Ek olarak güç paketi tanka sessiz hareket imkanı sağlamaktadır. Azaltılmış mürettebat boyutu, yapay zeka destekli ölümcüllük, hayatta kalma, hareketlilik, insanlı/insansız ekip oluşturma (MUM-T) ve otonom yeteneklerle AbramsX, ölümcül savaş alanında kullanıcıya önemli yetenekler sağlamaktadır.

The War Zone tarafından da aktarıldığı üzere AbramsX, ana gövdesinin üzerine monte edilmiş 30 mm Kongsberg Protector RS6 UKSS de dahil olmak üzere birkaç yeni silah sistemi ve sensöre sahip olacak. Bu kapsamda tankın 120 mm topa sahip olduğu aktarılmakta. Son yıllarda ABD Ordusu’nun mevcut M1 Abrams tanklarında test ettiği Trophy aktif koruma sisteminin de AbramsX tankında bulunacağı belirtilmekte.

Abrams X

Kaynak: DefenceTürk

General Dynamics yeni nesil tankı AbramsX’i duyurdu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum