Rusya, Ukrayna sınırına TOS-1A ÇNRA konuşlandırdı

26 Şubat 2022’de CNN Kıdemli Uluslararası muhabir ve sunucu Frederik Pleitgen tarafından yayınlanan bir videoya göre Rus ordusu TOS-1A yanıcı çok namlulu roketatar sistemi konuşlandırdı. Frederik Pleitgen tarafından yayınlanan videoda, TOS-1A’nın Ukrayna sınırının 40 km kuzeyinde bulunan Belgorod’un güneyine giden bir kamyonla taşındığı görülüyor.

Belgorod, Ukrayna sınırının 40 kilometre kuzeyinde, Seversky Donets Nehri üzerinde yer alır ve Rusya’nın Belgorod Oblastı’nın bir şehri ve idari merkezidir. Beş gün önce, Maxar Technologies tarafından Belgorod’un kuzeybatısında ve Rusya’nın Soloti ve Valuyki yakınlarında çok sayıda zırhlı teçhizat ve birliklerin bulunduğu ve yeni saha konuşlandırmasını gösteren uydu görüntüleri yayınladı.

Bu yeni hareketler, daha önce gözlemlenen savaş gruplarının (tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları, topçu ve destek teçhizatı) konuşlanma modelinde bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Yakın zamana kadar, konuşlandırmaların çoğu, öncelikle mevcut askeri garnizonlarda ve eğitim alanlarında veya yakınında konumlanmış olarak görülüyordu.

TOS-1A, piyade ve tanklara ateş desteği, açık bir ortamda ve çeşitli saldırı, savunma savaş eylemlerinde sığınak altında düşman personelini yenmek ve ayrıcı hafif zırhlı araçların etkisiz hale getirilmesi için tasarlanmış Rus yapımı bir yanıcı çok namlulu roketatardır.

TOS-1A, 600 m ila 6 km aralığında yangın çıkarıcı ve termobarik ile donatılmış iki tip roket ateşleyebilir. Araç, 24 roketle donatılmıştır. Termobarik, yüksek sıcaklıkta bir patlama oluşturmak için çevredeki havadan oksijen kullanan bir patlayıcı türüdür. Oluşan patlama dalgası, klasik yoğunlaştırılmış patlayıcı tarafından üretilen dalgadan önemli ölçüde daha uzun bir süreye sahiptir.

Termobarik silahlar, var olan en acımasız savaş silahlarından biri olarak kabul edilir. Füzeler, yüksek derecede patlayıcı bir yakıt ve kimyasal karışımla doldurulur; bu, patladığında, binalar ve insanlar da dahil olmak üzere yoluna çıkan her şeyi yok edebilecek süpersonik patlama dalgalarına neden olabilir.

Kaynak: DefenceTürk

Rusya, Ukrayna sınırına TOS-1A ÇNRA konuşlandırdı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum