Silver Arrow 2022 Tatbikatı NATO müttefiklerinin katılımıyla gerçekleşti

Yaklaşık 2 hafta süren Silver Arrow 2022 Tatbikatı NATO müttefiklerinin katılımıyla gerçekleşti.

Army Recognition tarafından da aktarıldığı üzere 19-30 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen tatbikat, 14 NATO müttefik kolluk kuvvetini bir araya getirdi. Silver Arrow uzun zamanlı planlanmış ve düzenli bir tatbikattır. Tatbikat kapsamında 4000’den fazla askerî personel ve 1000’den fazla araç görev almaktadır. Tatbikatın amacının müttefik olan ve ortaklık kurulan ülkelerin kabiliyetlerinden faydalanmak ve ilişkileri geliştirmek olduğu belirtilmektedir.

Tatbikata katılım sağlayan ABD Letonya Büyükelçisi John Carwile,

“Bu canlı atış tatbikatı NATO birliğinin bağlılığının büyük bir kanıtıdır. ABD’nin buradaki mevcudiyeti ve bizim NATO’ya, Letonya’nın güvenliğine ve Baltık’ın güvenliğine olan bağlılığımız etkileyici bir güç gösterisidir.”

ifadelerini kullandı.

silver arrow 2022 tatbikatında abd letonya büyükelçisiGörsel: Letonya Savunma Bakanlığı

Tatbikatla ilgili açıklamalarda bulunan 1. Piyade Tümeni Topçu Komutanı Albay Richard J. Ikena Jr. ise,

“Çok uluslu NATO Silver Arrow tatbikatı her sonbahar gerçekleşen bir eğitimdir. Bu talim; ittifakın, büyük ittifaklarımız içindeki bütün uluslar arasındaki iş birliktelikle beraber ve savaşa hazır bulunuşumuzu arttırarak çalışmasına olanak sağlar.

NATO EFP savaş grubu ve Letonya Mekanize Tugayı ile Letonya’da harika bir tatbikat geçirdik. Bu talim etkinliği, Letonya’nın NAMEJS adındaki genel ulusal tatbikatının bir parçasıdır. Silver Arrow 2022 tatbikatı esnasında Letonya’daki tüm güçler arasındaki büyük bağlılık ve ilişkilerin ve birlikte çalışabilirliğin geliştirilmesi bir başka büyük göstergesi olmuştur.”

ifadelerinde bulundu.

Görsel: Letonya Savunma BakanlığıTatbikatta HIMARS da kullanıldı

Joint Force News tarafından da aktarıldığı üzere; ABD Ordusu, tatbikatın bir parçası olarak Letonya’ya topçu roketleri konuşlandırdı. M142 HIMARS, 26 Eylül 2022’de Silver Arrow tatbikatında kullanılmak üzere Letonya’ya getirildi.

HIMARS, kullanıcı ülkelere güçlü, uzun menzilli hassas vuruşlar sağlıyor. ABD Ordusu düzenli olarak NATO müttefiklerini eğitmek için Baltık’a bahse konu sistemi konuşlandırıyor. Son yıllarda ABD Avrupa Özel Harekât Komutanlığı, hızlı bir şekilde Birleşik Krallık temelli Komando II nakliye araçlarıyla sistem konuşlandırılması gerçekleştiriliyor. Bu sayede bir krizin meydana gelmesi durumunda HIMARS, Avrupa’nın neredeyse her yerine derhal yetiştirilebilecek.

Silver Arrow 2022 tatbikatına Arnavutluk, Kanada, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Macaristan, İtalya, Letonya, Polonya, Slovenya, İspanya, İngiltere ve ABD’den katılım sağlandı.

M142 HIMARS tatbikatın bir parçası olarak konuşlandırıldı. Görsel: NATO

Kaynak: DefenceTürk

Silver Arrow 2022 Tatbikatı NATO müttefiklerinin katılımıyla gerçekleşti Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum