Polonya’ya K2 tankı ve K9 obüsü teslimatı devam ediyor

Polonya, Güney Kore’den tedarik ettiği K2 tanklarını ve K9 obüslerini teslim almaya devam ediyor.

Polonya, Güney Kore’den tedarik ettiği K2 tanklarını ve K9 obüslerini teslim almaya devam ediyor. Gelişmeyi resmi Twitter hesabından duyuran Polonya Savunma Bakanı Mariusz Błaszczak, 12 adet K9 obüsünün, 5 adet K2 tankının daha teslim alındığını duyurdu.

Błaszczak şu ifadeleri kullandı:

“Polonya Ordusu güçleniyor! Geçen yıl sipariş ettiğimiz 12 adet K9 obüs ve 5 adet K2 tankı bu sabah Gdynia limanına ulaştı. Bu teslimatlar topçu ve zırhlı kuvvetlerimizin potansiyelinin önemli ölçüde güçlendirmektedir.”

Güney Kore ve Polonya 2022 Temmuz’da anlaşma imzalamıştı

Polonya, Güney Kore ile K2 Black Panther tankı, K9 Thunder obüsü ve FA-50PL uçakları için bir kontrat imzalamıştı. 2022 yılının sonunda sipariş verilen obüslerin ve tankların ilk partisi Polonya’ya ulaşmıştı. Polonya, Kore’den toplam 1000 adet K2PL tankı alacak.

İlk 48 adet K9 obüsünden sonra 600 adet daha obüs alacak olan Polonya’ya ikinci teslimat 2024 yılında yapılacak ve 2026 yılından itibaren Polonya’da K9 obüsü üretilecek. 48 adet FA-50, uçağı Polonya Hava Kuvvetleri’nin isteğine göre özelleştirilmiş olacak. Bu yüzden uçaklar FA-50PL olarak adlandırılacak.

K2 tankları ve K9 obüsleri Polonya’da üretilecek

Güney Koreli şirket Hyundai Rotem ve Polonyalı şirket Polska Grupa Zbrojeniowa arasında anlaşma imzalanmıştı. Yapılan anlaşmaya göre K2PL tankları Poznan’daki Wojskowe Zakłady Motoryzacyjne askeri fabrikasında üretilecek.

Anlaşmayla birlikte K2 tanklarının üretimi için Güney Kore-Polonya ortaklığı girişimi kurulmuştu. Bu girişim ile birlikte Güney Kore tankları ile obüs sistemleri yerel bir şekilde Polonya’da üretilecek. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasından itibaren askeri gücünü arttırmayı hedefleyen Polonya, alternatif güç olarak Güney Kore ile askeri ilişkiler kuruyor.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’ya K2 tankı ve K9 obüsü teslimatı devam ediyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum