Finlandiyalı Patria ve Japan Steel Works’ten lisans anlaşması

Finlandiya merkezli Patria ve Japan Steel Works (JSW), 31 Ağustos 2023’te Patria AMV XP 8×8 araçlarının Japonya’da üretilmesine ilişkin bir lisans anlaşması imzaladı. Anlaşma, Japonya Kara Öz Savunma Kuvvetlerinin Tekerlekli Zırhlı Personel Taşıyıcı (WAPC) programına uygun olarak yapıldı.

Aralık 2022’de ise halihazırda kullanımda olan Type-96 8×8 Zırhlı Personel Taşıyıcı araçlarının yerine Patria AMV XP 8×8 aracı seçilmişti. Bu bağlamda anlaşma ile ne kadar araç alınacağı ve programın değeri açıklanmadı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Patria Başkan Yardımcısı Janne Räkköläinen şunları söyledi,

“Patria, Japonya Kara Öz Savunma Gücü’nün WAPC programını kararlaştırıldığı gibi yerine getirmeye tamamen kararlıdır ve JSW’nin Japonya’daki üretim ortağımız olmasından son derece memnunuz. Her iki şirket de en zorlu ihtiyaçları olan müşteriler için birinci sınıf kalitede ürünler sağlama konusunda yüz yılı aşkın deneyime sahiptir.

 

JSW, yerel olarak en yüksek kalitede bir üreticidir ve Patria, JSW’nin mükemmel bir üretim ortağı olduğunu ve projeleri tamamen Patria ve küresel standartlara uygun olarak yürüteceğini öngörmektedir. Birlikte, önümüzdeki yıllarda Japonya’da en yeni nesil zırhlı araçları üretip teslim etmek için güçlü bir ekip oluşturuyoruz.”

Finlandiya 160 adet Patria 6×6 ZPT sipariş etmişti

Finlandiya Savunma Bakanlığı ve Patria, Finlandiya’nın 160 adet Patria aracı siparişi için niyet mektubu imzalamıştı. Verilecek siparişlerin toplam maliyeti hakkında ise açıklama yapılmamıştı.

Haziran 2022’de Patria tarafından yapılan açıklamaya göre Almanya, Finlandiya liderliğindeki Ortak Zırhlı Araç Sistemi Patria programına katılmak için bir niyet beyanı imzalamıştı. Bahse konu çok uluslu iş birliği programında Finlandiya, Letonya, Estonya ve İsveç bulunurken Almanya bu oluşuma katılan 5.ülke olmuştu. 6×6 araç platformunun seçilen sağlayıcısı olarak Patria, Patria bünyesinde sistem geliştirmeden sorumlu.

Kaynak: DefenceTürk

Finlandiyalı Patria ve Japan Steel Works’ten lisans anlaşması Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum