Yunanistan’dan İHA tedariki

Yunanistan, NATO Destek ve Tedarik Ajansı (NSPA) aracılığıyla Patroller İHA tedarik ediyor.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, NATO Destek ve Tedarik Ajansı (NSPA) aracılığıyla Sagem Sperwer İHA yerine Fransız Safran üretimi Patroller İHA’yı tedarik etme kararı aldı. Tedarik kararı 19 Haziran’da Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Paris Air Show’da duyuruldu.

Yunanistan’ın yerel basınında çıkan haberlere göre Yunanistan Silahlı Kuvvetleri, 4+4 adet İnsansız Hava Aracı tedarik etmeyi planlıyor. Yapılan bu anlaşma ile birlikte NSPA, Yunan Ordusuna destek vermekle birlikte deniz ve sınır izlemeye kadar çeşitli gözetleme görevlerinin gerçekleştirilmesini sağlayacak.

Patroller İHA Görsel: FlightGlobalPatroller İHA

Patroller İHA, hareketli hedefleri (MTI) tespit edebilen COMINT (İletişim Zekası) sensörü veya Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) ile birleştirilmiş yüksek çözünürlüklü Euroflir 410 EO/IR podu ile donatılmıştır. Bu yapılandırma ile Patroller İHA, sahadaki birliklerin korunmasına katkıda bulunmaktadır.

Deniz gözetleme görevleri için Patroller, geniş bir bölgede deniz faaliyetinin uzun menzilli tespitini sağlayan çok modlu bir gözetleme radarı ile donatılmıştır. Şubat 2023’te Patroller, 150 kilogramdan ağır sabit kanatlı insansız hava araçları için geçerli olan NATO uçuşa elverişlilik standardı STANAG 4671’e göre resmi olarak onaylanan ilk taktik insansız hava aracı sistemi olmuştur.

2016 yılında Fransız Ordusu, Taktik İHA Sistemi (SDT) gereksinimi için Patroller’ı seçmişti. Safran, 2018 ile 2019 yılları arasında 14 adet İHA ve 5 adet Yer Kontrol İstasyonu’ndan oluşan 3 adet Patroller sistemi teslim etmek için Nisan ayında yaklaşık 341.7 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalamıştı.

Kaynak: DefenceTürk

Yunanistan’dan İHA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum