Polonya’dan 288 adet K239 Chunmoo ÇNRA tedariki

Hanwha Defense ve Polonya 19 Ekim’de 288 adet K239 Chunmoo Çoklu Roketatar Sistemi teslimatı için bir Çerçeve Sözleşme imzaladı

Sözleşme Hanwha Defense Başkanı ve CEO’su Son Jaeil ile Polonya Başbakan Yardımcısı M. Blaszczak tarafından Varşova’da imzalandı. İmza törenine katılanlar arasında Milli Savunma Bakanlığı Kuvvet ve Kaynak Yönetiminden sorumlu Bakan Yardımcısı Yoo Dong-joon ve Savunma Edinim Programı İdaresi Bakan Yardımcısı Sung Il de yer aldı.

Polonya Güney Koreli K239 Chunmoo roketatar

Çerçeve anlaşması kapsamında, 18 Chunmoo sistemi ve mühimmatından oluşan ilk parti 2023 yılında Polonya Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek ve 2022 temmuz ayında duyurulan büyük K9 Kundağı Motorlu Obüs alımını tamamlayacak. 24 adet K9 obüsünün ilk partisi 19 Ekim’de Hanwha Defense’in Seul’ün yaklaşık 300 kilometre güneydoğusundaki Changwon’daki fabrikasında teslim edildi.

Chunmoo MRLS’nin Polonya konfigürasyonu, Polonya Silahlanma Grubu tarafından üretilen Jelcz kamyonları üzerine kurulacak ve WB Electronics tarafından üretilen Topaz otomatik atış kontrol sistemleri gibi Polonya alt sistemleriyle tehçiz edilecek. Bataryalar ayrıca Polonya iletişim araçları ve savaş alanı yönetim sistemi ile donatılacak. Komuta araçları, teknik destek araçları, mühimmat ve teknik değerlendirme araçlarının tedariki için Polonyalı sanayi kuruluşlarıyla sözleşme yapılması planlanmakta.

Savunma Bakanı olarak da görev yapan Mariusz Blaszczak imza töreninde yaptığı konuşmada; “Polonya ve Güney Kore arasındaki çok verimli savunma iş birliği için teşekkür etmek istiyorum, Ukrayna’daki savaşın analizi topçuların özel değerinin altını çiziyor. Bu nedenle, roket topçuluğuna ağırlık vermeye karar verdik.” ifadelerinde bulundu.

K239 Chunmoo, çeşitli kalibrelerde roketleri kullanabilen bir ÇNRA sistemidir. Fırlatıcı araç, her biri yaklaşık 80 kilometre menzilli 6 adede kadar 239 mm güdümlü füze veya yaklaşık 290 kilometre menzilli bir balistik füzeyi içeren silah yüküne sahiptir.

Kaynak: DefenceTürk

Polonya’dan 288 adet K239 Chunmoo ÇNRA tedariki Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum