PNS BABUR gemisinin baş top montajı tamamlandı

Pakistan için inşa edilen PNS BABUR gemisinin baş top montajı tamamlandı.

MİLGEM Korveti’nin, Pakistan ve Türkiye arasında 6 Eylül 2018 tarihinde imzalanan anlaşma ile Pakistan Deniz Kuvvetlerinin envanterine girmesi kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Pakistan için ASFAT tarafından inşa edilen PNS BABUR gemisinin baş top montajı tamamlandı. Gelişmeyi LinkedIn hesabı üzerinden duyuran ASFAT Deniz Programları Direktörü Emre Koray Gençsoy, şu ifadeleri kullandı,

“PNS BABUR gemisinin bugün itibarıyla baş top montajı tamamlandı. 2020 yılında bu planları yaparken uzak bir hedefti, bugün bu hedefe ulaşmış olduk. Gemide ana güverte altı montaj işleri büyük oranda tamamlanmış olup, kaptan köşkü, direk ve savaş harekat merkezi donatım faaliyetleri ve liman kabul testleri devam etmekte. PNS KHAIBAR gemisinin havuz faaliyetleri hız kesmeden devam etmekte; makineler hariç ana ekipmanlar gemide, ana tahrik sistemi çalışmaları takvime uygun ilerlemekte. Kuvvetle muhtemel hedeflenenden önce liman kabul testlerine başlamış olacak. Karaçi’de üretimi devam eden ve projenin son gemisi olan PNS TARIQ’da programa uygun bir şekilde inişe hazırlanıyor. Tüm zorluklara rağmen geldiği noktadan memnunuz.”

ADKG programı gemileri hakkında da bilgi veren Gençsoy şu ifadeleri kullandı,

“Gözbebeğimiz; TCG AKHİSAR ve kardeşi TCG KOÇHİSAR gemilerimiz de kızakta ileri seviyede donatılmakta. Serinin ilk gemisinin ana güverte altının tamamlanmasına bir, tüm gövdenin tamamlanmasına sadece yedi blok kaldı. Geminin makine, elektrik tahrik motorları ve dişli kutuları, ana ve tali panolar dahil toplam ekipmanlarının %55’i bugün itibarıyla içeri alınmış durumda, ana güverte altında güç kablolarının çekilmesine başlandı, inişe doğru hızla koşuyoruz. TCG KOÇHİSAR gemimizin de tüm blokları üretim hattında, malzemelerinin büyük bir çoğunluğu depomuzda yakında kızakta kendini gösterecek.”

Meteksan’ın YAKAMOS Sonarı PNS BABUR korvetine entegre edilmişti

Pakistan Donanması’nın kabiliyetlerini arttırmak amacı ile ASFAT A.Ş. yükleniciliğinde başlanılan PN MİLGEM projesinin ilk gemisi olan PNS BABUR (F-280) korvetinin kuru havuzdaki Su Altı Cihaz Sistemleri ile diğer Ana Tahrik Sistemi bileşenlerinin montaj ve entegrasyon faaliyetleri tamamlanmıştı. ASFAT ve Meteksan Savunma arasında, Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında Karinaya Monteli Sonar Sistemi Sözleşmesi 31 Temmuz 2019’da imzalanmış ve takvime göre teslimat gerçekleştirilmişti.

Kaynak: DefenceTürk

PNS BABUR gemisinin baş top montajı tamamlandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum