Bahreyn’in ilk F-16 Block 70 savaş uçağı tanıtıldı

Bahreyn’in Lockheed Martin’den sipariş ettiği F-16 Block 70 savaş uçaklarından ilki ABD’deki Lockheed Martin tesisinde tanıtıldı.

Bahreyn’in Lockheed Martin’den sipariş ettiği 16 uçaktan ilki ABD’nin Güney Karolina eyaletinde bulunan Lockheed Martin tesislerinde tanıtıldı. Paylaşılan tanıtım lansmanı görsellerinde Bahreyn, ABD ve şirket yetkililerinin olduğu gözüküyor. Upstate Business Journal tarafından yapılan habere göre uçağın Bahreyn’e uçmadan önce ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Edwards Hava Kuvvetleri Üssü’nde ek uçuş testlerine tabii tutulması planlanıyor.

Lockheed Martin Havacılık Entegre Avcı Grubu Başkan Yardımcısı OJ Sanchez Lansman töreninde şu açıklamalarda bulundu:

“Bugünkü tören, F-16’nın güçlü ve kanıtlanmış mirasının yeni neslini temsil ediyor. Bu, Lockheed Martin’in çok ihtiyaç duyulan uçağı ve gelişmiş 21. yüzyıl güvenlik yeteneklerini savaşçılara sağlama konusundaki kararlılığını gösteriyor. Block 70 yinelemesiyle, Bahreyn Kraliyet Hava Kuvvetleri ve dünyadaki diğer ortaklar ve müttefikler için 4. nesli gelecek nesil için dönüştürüyoruz. Bahreyn F-16 Block 70 Görsel: Lockheed Martin

Bahreyn’in sipariş ettiği F-16 Block 70’lerden ilki Lockheed Martin’in Güney Carolina’daki yeni Greenville tesisinde ilk uçuşunu yılın Ocak ayında gerçekleştirmişti. 24 Ocak 2023’te gerçekleştirilen ilk uçuş yaklaşık 50 dakika sürmüştü. İlk uçuşta uçağın motor, uçuş kontrolü ve yakıt sistemi kontrollerinin yanı sıra temel uçak kullanımı gibi uçuşa elverişlilik kontrolleri test edilmişti.

Kasım 2017’de Lockheed Martin, ABD Savunma Bakanlığı ve Bahreyn Krallığı, F-16’ların tedariki için bir anlaşma imzalamıştı. Bahreyn ile Lockheed Martin’in yaptığı anlaşmaya göre Bahreyn’e 16 adet F-16 Block 70 savaş uçağı teslim edilecek. Sipariş verilen F-16 Block 70 uçaklarının 2025 yılına kadar teslim edilmesi hedefleniyor. Lockheed Martin Bahreyn, Slovakya, Bulgaristan, Fas ve Ürdün için toplamda 128 adet F-16 Block 70 üretecek.

(Görsel: UBJ)

Kaynak: DefenceTürk

Bahreyn’in ilk F-16 Block 70 savaş uçağı tanıtıldı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum