Mısır SR Hawk yer gözetleme radarını teslim alıyor

Advanced Technology Systems Company (ATSC), Amerikan SRC şirketine Mısır’ın MS3 programı için SR Hawk yer gözetleme radarları üretim ve teslimatını kapsayan bir sözleşme verdi

SR Hawk radarı, gelişmiş performans ve özellikler sunan uzun menzilli bir yer gözetleme radarıdır. Kullanıcı gereksinimleri düşünülerek tasarlanan ve geliştirilen radar, kurulumu ve kullanımı kolay, düşük güçlü bir pakette güvenilir durumsal farkındalık sağlamaktadır. SRC, cihazın kullanılabilirliğini ve performansını arttıran donanımsal ve yazılımsal güncellemeler ile bu sistemi sürekli olarak geliştirmektedir.

SRC başkanı ve CEO’su Kevin Hair, “Mısır’a görevleri için sağlam ve yetenekli SR Hawk radarını sağlamaktan onur duyuyoruz. Bu radar, dünya çapında sınırların ve personelin güvenliğini sağlamaya yardımcı oluyor.” dedi.

SR HAWK

SR Hawk radarı, bütün hava koşullarında, özellikle Mısır’da yaygın olan aşırı sıcaklıklarda kullanılabilmektedir. Radar, otomatik elektro-optik sensör yönlendirme, sesli uyarılar, çoklu hedef izleme ve dağınıklığı önleme gibi teknikleri sunarak operatörlerin radara değil tehdide odaklanmasına olanak tanımaktadır.

SR HAWK

SR Hawk yer gözetleme radarı

SR Hawk yer gözetleme radarı, kritik tesislerin, hava deniz limanlarının ve hava sahasının 360 derecelik sürekli gözetimini sağlamakta ve tüm bu görevleri tek bir sistem sayesinde gerçekleştirerek birden fazla özel sisteme olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktadır.

SR Hawk yer gözetleme radarı, alçaktan uçan Uzaktan Kumandalı Hava aracı (RPA) olarak da bilinen ve genellikle drone olarak anılan İnsansız Hava aracı Sistemlerini (UAS), kara unsurlarını, deniz unsurlarını ve kuş sürülerini tespit edebilme kapasitesine sahiptir. Bu yetenekler, onu yer / hava gözetleme, kuş sürüsü tespiti, sınır, çevre gözetleme, İHA karşı tedbir görev desteği, kritik tesis, hava deniz liman gözetleme ve topçu tespiti gibi görevler için ideal kılmaktadır.

SR Hawk yer gözetleme radarı aşağıdaki özelliklere sahiptir.

  • Sürekli 360° kapsama alanı veya tanımlanabilir sektör taraması ile hızlı güncelleme hızı
  • Düşük yanlış alarm oranı
  • Hava durumu ve dağınıklık yönetimi için otomatik hassasiyet ayarları
  • Eşzamanlı kısa ve uzun menzilli kapsama
  • Otomatik öncelikli hedef izleme modu
  • Kule, araç montajı ve tripod konfigürasyonları

Kaynak: DefenceTürk

Mısır SR Hawk yer gözetleme radarını teslim alıyor Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum