MMU motoru için Teklife Çağrı Dosyası yayımlandı

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, A Haber yayınında Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri anlattı.

T.C Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, A Haber yayınında Türk savunma sanayiindeki gelişmeleri anlattı. Milli Muharip Uçak (MMU) projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Demir, MMU’nun motoru için Teklife Çağrı Dosyası’nın (TÇD) yayımlandığını aktardı. Bu bağlamda Demir,

“MMU’nun motoru için Teklife Çağrı Dosyası (TÇD) yayımladık. Buna cevap bekliyoruz. TRMotor ve TEI tekliflerini verdi. TAEC (Kale + Rolls-Royce) bugün yarın verecek. Bu teklifleri inceledikten sonra masaya oturup yol haritası çıkaracağız. İş birliği içinde yapılan motorlara sıcak bakıyoruz. Umarız gerçekleşir. Kendi kabiliyetlerimizi de oluşturmaya çalışıyoruz.”

ifadelerini kullandı.

MMU’nun ilk F110 motorları teslim edilmişti

Milli Muharip Uçak (MMU) projesinde kullanılacak olan F110 motorlarının ilk partisi geçtiğimiz ay teslim edilmişti. 9.Hava ve Aviyonik Sistemleri Semineri’nde açıklamalarda bulunan SSB Uçak Daire Başkanı Abdurrahman Şeref CAN, önümüzdeki yıl yer testlerine başlaması planlanan MMU prototipinde kullanılacak olan F110 motorlarının, ABD tarafından Türkiye’ye teslim edildiğini belirtmişti. Savunmatr tarafından aktarıldığı üzere ilk 3 MMU prototipinde temin edilen 6 adet F-110 motoru kullanılacak.

Milli Muharip Uçakİsmail Demir: MMU için alternatif motor kullanımı üzerinde çalışıyoruz

Katar’da düzenlenen DIMDEX savunma fuarında TurDef‘in sorularını yanıtlayan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Muharip Uçak için alternatif motor ve yerli motor çalışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.

MMU’nun ilk prototipinde kullanılacak F110 motorları için alternatif bir motorun kullanımı üzerinde çalışıldığını açıklayan İsmail Demir, alternatif motorun projeyi olumsuz sürprizlere karşı koruyacağını ve yerli motor gelene kadar 2 prototipe güç verebileceğini belirtti. MMU’nun prototip aşaması için bilindiği üzere F-16 savaş uçaklarında da kullanılan F110 turbofan motorları kullanılacak.

Yerli motorun geliştirilmesi konusunda İsmail Demir, 2 farklı yerli motor projesi için yeterli finansman sağlanamayacağını ve bütün yüklenicilerin (TRMotor, Rolls-Royce, Kale, Pratt & Whitney ve TEI) tek bir proje altında toplanması gerektiğinin altını çizdi.

 

Milli Muharip Uçak

Rolls-Royce’un daha önce TRMotor ile ortak çalışma konusunda çekinceleri olduğuna ancak böyle bir şeyin şu an söz konusu olmadığına ve bu gidişatın devam etmesi durumunda TRMotor’un Rolls-Royce ile ortak çalışabileceğine değindi.

Kaynak: DefenceTürk

MMU motoru için Teklife Çağrı Dosyası yayımlandı Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum