Çin ve ABD’li rakiplere rağmen Bayraktar AKINCI galip oldu

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Breaking Defense’e özel açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda Bayraktar, Suudi Arabistan ile yapılan anlaşmanın diğer Türk savunma firmalarına da Suudi Arabistan ile iş yapabilmeleri için kapı açması gerektiğini aktardı. Bayraktar, “Baykar’ın bir buzkıran gibi ilerlediğini ve Krallık ile daha fazla Türk işi için bir yol yarattığını” söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayraktar, şu ifadelere yer verdi:

“İş birliği yaptığımız ortaklarımız ASELSAN ve ROKETSAN da teknolojik kabiliyetleri doğrultusunda NCMS ile anlaşmalar imzaladı. Bu anlaşmalar sayesinde Türk savunma ve havacılık sanayiinde alt sistem üreten yüzlerce firma, bu alandaki yeni işbirlikleri ile ihracat portföylerini genişletecek.

Bu sayede yıllarca süren Ar-Ge çalışmalarından elde edilen bilgi ve deneyimi de aktararak teknoloji transferine katkıda bulunacağız. Bu anlaşmaların Suudi Arabistan’ın teknoloji geliştirmeyi ve üretimi yerlileştirmeyi hedefleyen Vizyon 2030 projesine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum”

ResimResim

Yeni anlaşma kapsamında Suudi savunma sanayii ile güçlerini birleştirmenin Baykar’ın üretim hızını ve kapasitesini arttıracağını bunun da Türk insansız hava çözümlerine yönelik artan talebi karşılamak için hayati önem taşıdığını belirten Bayraktar, Baykar’ın Suudi Arabistan’a satıldığı yönündeki asılsız iddialara da cevap verdi. Haluk Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

“Baykar’ın satıldığı veya böyle bir sürecin devam ettiği doğru değildir. Baykar daha önce olduğu gibi ilerlemeye devam ediyor. Şirket yapımızda ve iş yaklaşımımızda herhangi bir değişiklik olmayacaktır”

ABD ve Çin ile rekabete ilişkin açıklamalarda da bulunan Haluk Bayraktar, “Hem ihracat sözleşmesi hem de iş birliği anlaşması için zorlu rakipler vardı. Çin ve ABD’den gelen rakiplere rağmen Bayraktar AKINCI sürecin galibi oldu. Çok önemli rakipleri geride bırakarak böyle bir projenin yürütücüsü olduk.” dedi.

AKINCI-B TİHA

Kaynak: DefenceTürk

Çin ve ABD’li rakiplere rağmen Bayraktar AKINCI galip oldu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum