120mm ALKAR havan entegreli VURAN Jandarma’nın envanterinde

ALKAR 120mm Otomatik Havan Silah Sistemi entegre edilen VURAN zırhlı araçları Jandarma Genel Komutanlığı envanterine kazandırıldı.

ALKAR 120mm Otomatik Havan Silah Sistemi entegre edilen VURAN zırhlı araçları Jandarma Genel Komutanlığı envanterine kazandırıldı. Otomatik havan sistemi ile donatılan araçlar Teröristle Mücadele Harekatlarında ateş destek gücünü arttırmaktadır. Konuya ilişkin T.C. Jandarma Genel Komutanlığı resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi,

Teröristle Mücadele Harekatında ateş destek gücünü artırmak maksadıyla 120 mm. havan monteli VURAN araçları Jandarma Genel Komutanlığı envanterine kazandırılmıştır.”

 

ALKAR 120 mm Havan Silah Sistemi, alt sistemleri dahil olacak şekilde tamamı ASELSAN tarafından özgün olarak tasarlanan; Otomatik Namlu Yönlendirme Sistemi, Otomatik Mühimmat Yükleme Sistemi, Geri Tepme Mekanizması ve Atış Kontrol Sistemleri ile donatılmış taret üzerine entegre modern silah sistemidir.

BMC tarafından geliştirilen VURAN, 9 kişilik taşıma kapasitesi, yüksek koruma ve hareket kabiliyetiyle ön plana çıkmakta. Bu kapsamda VURAN, monokok gövde, zırhlı kabin ve camları, şok emici koltukları, silah istasyonu ve acil çıkış kapağı ile yolcuları için mayına ve balistik tehditlere karşı yüksek koruma sağlıyor.

Özel görüş sistemleri, otomatik yangın söndürme sistemi, merkezi lastik şişirme özelliği, uzaktan komutalı otomatik silah istasyonu, ve daha bir çok özelliği ile Çok Amaçlı Zırhlı Araç sınıfında beğeni toplayan VURAN’ın 4×4 Havan Aracı’nın ilk ihracatı ise Temmuz 2021’de Kosova’ya yapılmıştı.

BMC Vuran ALKAR 120 mm havan silah sistemi

Kaynak: DefenceTürk

120mm ALKAR havan entegreli VURAN Jandarma’nın envanterinde Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum