Katmerciler TUNGA İKA envantere girmek için gün sayıyor!

Katmerciler, UKAP’ı takiben geliştirdiği hibrit tahrikli Orta Sınıf İnsansız Kara Aracı TUNGA’yı IDEF’23 fuarında tanıttı

Katmerciler’in IDEF23’te sergilediği hibrit tahrikli orta sınıf İKA TUNGA’nın 2023’te TSK envanterine girmesi planlanıyor. UKAP’tan sonra yeni bir başlangıç olan TUNGA hakkında Katmerciler AR-GE Merkezi Yönetici Fahrettin Akpak, Defence Turk’e özel açıklamalarda bulundu:

“İKA kısmında SSB ve ASELSAN’la yürüttüğümüz bir projenin ürünü TUNGA. TUNGA, Orta Sınıf İKA dediğimiz sektörde TSK envanterine ilk defa girecek kara aracı. Üzerinde çok ciddi bir emek var, bu emek içerisinde ASELSAN ve SSB kadar Katmerciler tasarım ekibinin de emeği mevcut. TUNGA paletli olan bir sisteme sahip ve içerisinde hibrit bir yapı mevcut. Bu hibrit yapı sayesinde araç dışarıdan herhangi bir beslemeye gerek kalmadan 6 saat boyunca görev yapabiliyor. Jeneratör motorunu kapattıktan sonra ise pil ile 1.5 saat görev yapabiliyor.

Aynı zamanda tırmanma kabiliyeti olarak da TTZA’larda bulunan %60 gibi bir seviyeye sahip, %30 yan eğime de girebiliyor ki yaptığımız testlerde bunun daha üst seviyelerde olduğunu gördük. Aynı zamanda arazi kabiliyeti çok başarılı. Dolayısıyla ürün istenen performansı rahatlıkla sağlayabiliyor. Bu ürün aynı zamanda TSK’nın İHA’lardan sonra en çok ihtiyaç duyabileceği ürün. İKA’ların en önemli özelliklerinden bir tanesi şehir içindeki tehlikeli bölgelere askerin önünde gönderilip o bölgenin güvenlik altına alınmasını kolaylaştırması. Aynı zamanda arazide kullanımı sırasında aracın üzerine silah dışında mühimmatlar veya sırt çantaları koyulabilen çok amaçlı bir İKA.”

Defence Turk’ün TUNGA’nın envantere girişi ve ihracat beklentileri hakkındaki sorularına ise şu cevabı verdi:

“TSK, MSB, SSB ve ASELSAN’la yürüttüğümüz bu projede artık testlerin son aşamasına gelindi. TSK’nın envanterine girmesinde artık gün sayma aşamasına geldik. Benzer şekilde yurtdışına satış imkanlarını da satış departmanımız üstlendi.”

Kaynak: DefenceTürk

Katmerciler TUNGA İKA envantere girmek için gün sayıyor! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum