Hava Kuvvetleri & Havacılık ve Uzay Sistemleri
12 NATO Müttefiki ülke 11-22 Eylül tarihleri arasında Akdeniz’de krize müdahale tatbikatı gerçekleştirecekler.
Dynamic Mariner – Mavi Balina’22 NATO Tatbikatı, 11 Eylül 2022 tarihinde Aksaz Deniz Üssü’nde başladı. Bu bağlamda tatbikatta, Türk Deniz Kuvvetleri’nin de aralarında yer aldığı 12 NATO Müttefiki ülkenin kuvvetleri 11-22 Eylül tarihleri arasında Akdeniz’de krize müdahale tatbikatı gerçekleştirecekler.
NATO Müttefik Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (MARCOM) tarafından yönetilen Dynamic Mariner – Mavi Balina’22 Tatbikatı, NATO’nun Deniz Mukabele Kuvveti (NRF/M) ve NATO Müttefiki ülkeler arasındaki müşterek görev yapabilme kabiliyetini artırmayı ve göstermeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda tatbikatta yer alan 12 NATO ülkesi: Belçika, Bulgaristan, Kanada, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Polonya, Romanya, İspanya, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’dir.
Tatbikat boyunca Müttefik ülkelerden 50 adet su üstü unsur, 5 adet denizaltı, 5 adet hava unsuru (deniz devriye uçakları ve helikopterler dahil), 1500 deniz piyadesi ve personel 11 gün boyunca görev yapacak. Ayrıca NATO’nun mevcutta aktif görev yapan ve İttifak’ın toplu savunmasına katkıda bulunan Daimi Deniz Kuvvetleri’nden, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG2) ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Deniz Görev Grubu-2 (SNMCMG2) de yer almakta.
Dynamic Mariner – Mavi Balina’22 Tatbikatı
Dynamic Mariner-Mavi Balina Tatbikatı krize müdahale tatbikatıdır. Tatbikat süresince su üstü, hava, denizaltı savunma harbi (ASW), deniz üstü savunma harbi (ASuW), mayın karşıtı müdahale, amfibi, hibrit ve kuvvet koruma operasyonlarını içeren belirli kabiliyetlere yönelik eğitim faaliyetleri gerçekleşecek.
Tatbikatla ilgili konuşan Fransız Donanması’ndan MARCOM Komutan Yardımcısı Koramiral Didier Piaton,
“Dynamic Mariner, inanılmaz derecede önemli, büyük ölçekli bir deniz tatbikatıdır. Bu yılki tatbikat, her zamankinden daha fazla mevcut birimi içeriyor, ülkelerimiz arasında daha fazla müşterek çalışabilirliği kolaylaştırıyor ve operasyonel hazırlığı güçlendiriyor. Saldırganlığı caydırmak ve İttifakı savunmak için Türkiye ve diğer Müttefikler ve ortaklar ile yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”
ifadelerini kullandı.
Görsel: Deniz Kuvvetleri KomutanlığıNATO Mukabele Kuvveti (NRF)
NATO Mukabele Kuvveti (NRF), İttifak’ın ihtiyaç duyduğu her yerde ve zamanda hızla konuşlandırabileceği kara, hava, deniz ve Özel Kuvvet (SOF) unsurlarından oluşan, hazır ve teknolojik olarak gelişmiş çok uluslu bir kuvvettir. Toplu savunma konusu İttifak’ın en büyük sorumluluklarından biri olmaya devam etmekte ve çatışma ve savaşı önlemek, Müttefikleri korumak, karar ve eylem özgürlüğünü sürdürmek ve temsil ettiği ilke ve değerleri desteklemek için caydırıcılık ilkesi NATO’nun genel stratejisinin temel bir unsurudur.
Kaynak: DefenceTürk
Mavi Balina’22 NATO Tatbikatı Akdeniz’de başladı Hakkında S.S.S.
0 Yorum
0 yorum
Yorum Yaz