GÖKDENİZ yakın hava savunma sistemi 3 ülkeye ihraç edildi!

ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi’ne yönelik son gelişmeleri aktardı

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ve HAVELSAN Genel Müdürü Akif Nacar CNN Turk yayınında savunma sanayii projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. ASELSAN Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, CNN Turk canlı yayınında GÖKDENİZ Yakın Hava Savunma Sistemi’ndeki gelişmelere yönelik yaptığı açıklamada GÖKDENİZ’in ihracatındaki son durumu açıkladı:

“GÖKDENİZ’i 3 ülkeye ihraç ettik 4 tane ülke sırada bekliyor, Kendi sistemlerimizin üzerine de yerleştiriyoruz. MİLGEM-5’te, belki, DERYA gemimizde de olacak.”

Haluk Görgün dakikada 1100 atış yapabilen GÖKDENİZ’in içerisindeki parçacıklı mühimmat (ATOM) 400 tane parçacık ile metal bulutu oluşturduğunu ifade etti.

Bununla birlikte, GÖKDENİZ’in önemli bir diğer özelliği de mühimmatın namludan çıkış anında gerçekleştirdiği hızlı programlama işlemi. Görgün, mühimmata namlunun ucundan çıkarken 65 mikro saniyede programlama yapılabildiğini aktardı. Mühimmat radar ve elektro optik sistemlerinden alınan verilerin atış kontrol sistemi tarafından işlenmesinden sonra en doğru anda patlaması için zamanlanmaktadır. Aynı sistem KORKUT, GÖKER ve KORHAN silah sistemlerinde de yer almaktadır.

GÖKDENİZ, üstün özellikleri sayesinde ülkenin güvenlik güçlerine daha güçlü ve gelişmiş bir silahlanma yeteneği sunarak gelecekteki çatışma ortamlarında üstünlük sağlama potansiyeline sahip olacaktır. GÖKDENİZ Sistemi, fabrika kabul testlerinin tamamlanmasının ardından MİLGEM-5 Gemisine entegre edilmişti.

GÖKDENİZ, gemisavar füzelerinin yanı sıra helikopterler, uçaklar, insansız hava araçları ve su üstü araçları gibi tehditlere karşı da gemi savunmasını etkin şekilde gerçekleştirebiliyor. GÖKDENİZ sistemi, yoğun bir rekabet yaşanan yurt dışı pazarda da sensör paketinin sağladığı otonom çalışma kabiliyeti ile öne çıkıyor. Bu kapsamda sistem, yurt dışında farklı ülkelerin Deniz Kuvvetleri tarafından büyük ilgi görürken, ihracat projelerine yönelik üretim ve kabul faaliyetleri yoğun şekilde sürdürülüyor.

Kaynak: DefenceTürk

GÖKDENİZ yakın hava savunma sistemi 3 ülkeye ihraç edildi! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum