Kornet-D1 tanksavar füzelerinin testlerinde sona gelindi

Rusya Hava İndirme Birlikleri (VDV) için geliştirilen Kornet-D1 tanksavar füze sisteminin testlerinde son aşamaya gelindiği açıklandı

Rusya’nın devlet savunma sanayii holdingi Rostec’ten bir rapora atıfta bulunan TASS, Rus Hava İndirme Kuvvetleri için geliştirilen BMD-4M Hava İndirme ZMA şasisine dayanan Kornet-D1 tanksavar füze sisteminin atış testlerinin son aşamasına geldiğini bildirdi. Rostec tarafından, “Araç, atış testlerinin son aşamasında ve artık laboratuvar ve yol testi aşamasına da ulaştı.” açıklaması yapıldı.

TASS tarafından daha önce yapılan açıklamalara göre, Kornet-D1 tanksavar füze sisteminin aynı anda iki farklı hedefi vurabileceği ve otomatik atış yapabileceği belirtilmişti. İki tip taşıyıcı için geliştirilen sistem, Tigr-M ve BMD-4M zırhlı araçları üzerine monte edilebilecek.

Kornet-D1 Tanksavar Füze Sistemi

Rus Ordusu envanterindeki araç ve tripodlu kaideden atılan 9K111 Fagot ve 9K113 Konkurs kablo güdümlü füzelerinin yerini alan Kornet güdümlü tanksavar füze sistemi 1994 yılında Rus Ordusu’nun hizmetine girdi. Reaktif zırhlı araçlar da dahil olmak üzere tanklara ve diğer zırhlı hedeflere karşı tasarlanan sistemin yer hedefleri ile birlikte helikopter ve İHA’lara karşı da etkili olduğu belirtilmektedir.

Önceki sürümlerinde 5.5 kilometre menzile sahip sistemde, Kornet-D1 sürümü ile beraber angajman menzili 10 kilometreye ulaşmıştır. At unut özelliğine sahip füzede, atanan her bir hedef ayrı ayrı takip edilebilir. Ayrıca operatör, füzenin uçuşu sırasında hedef güncellemesi yapabilmektedir.

Tandem HEAT harp başlığı ile reaktif zırh takviyeli 1100-1300 mm RHA eşdeğeri zırhı delebilen Kornet-D1, 2 farklı hedefe 1 saniyeden daha kısa aralıklarla füze atabilme yeteneğine sahiptir. Ayrıca bu 2 füzeyi aynı anda tek bir hedefe fırlatabilen lançer, bu özellik ile aktif koruma sistemlerini aşmayı amaçlamaktadır. Tek bir hedefe kısa aralıklarla iki füze fırlatıldığı takdirde, ilk füze bir tankın aktif koruma sistemini tetiklerken, ikinci füze hedefe ulaşmaktadır.

Füze Harp Başlığı Ağırlık 27 kg Ağılık  

7-10 kg Uzunluk 1200 mm Başlık tipi Tandem/termobarik Çap 152 mm Menzil 8/10 km

Kaynak: DefenceTürk

Kornet-D1 tanksavar füzelerinin testlerinde sona gelindi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum