Challenger 3 tanklarına Trophy aktif koruma sistemi entegrasyonu

Challenger 3 tanklarında kullanılmak üzere Trophy aktif koruma sisteminin entegrasyonu için bir sözleşme imzalandı.

Challenger 3 tanklarında kullanılmak üzere İsrail üretimi Trophy aktif koruma sisteminin (AKS) entegrasyonu için 20 milyon sterlinlik bir sözleşme imzalandı. Yapılan sözleşme ile birlikte Rafael tarafından sağlanan AKS, roket ve füze tehditlerine karşı gelişmiş koruma sağlamak için test edilecek ve Challenger 3 tanklarına entegre edilecek.

UK Defence Journal tarafından yapılan habere göre bu sözleşme, Challenger 3 tankını temsil eden bir sistemin üzerinde canlı önleme atışları da dahil olmak üzere 25 atışın gerçekleştirildiği üç haftalık test aşamasının başarıyla tamamlanması sonucunda imzalandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Savunma Tedarik Bakanı James Cartlidge, bu sözleşmenin önemini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu sözleşme, Challenger 3 tanklarımızın en gelişmiş koruma sistemleriyle donatılmasını sağlamaya yönelik önemli bir adım. Bu tür bir satın alma, İngiltere’nin kara savaşında dünya lideri yeteneklerimizi sürdürmek ve Challenger 3’ün olağanüstü bir yetenek olmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır.” 

Challenger 3 Ana Muharebe Tankı

Challenger 3, İngiltere merkezli BAE Systems ile Almanya merkezli Rheinmetall AG arasında askeri araç tasarımı, üretimi ve desteği için bir ortak girişim olan Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) şirketi tarafından geliştirilen ve tasarlanan yeni bir ana muharebe tankıdır. Bu bağlamda Challenger 3, onu modern savaş alanında güçlü bir platform haline getiren çeşitli modernizasyonlar ve iyileştirmeler içermektedir.

Mayıs 2021’de İngiliz Savunma Bakanlığı, RBSL ile yapılan 800 milyon sterlinlik bir sözleşmenin parçası olarak 148 adet Challenger 3 ana muharebe tankı siparişi verdiğini duyurmuştur. Challenger 3 daha fazla hareketlilik, koruma ve ateş gücü sunacak şekilde tasarlanmaktadır. Bu kapsamda tank, geliştirilmiş bir gövdeye sahip tamamen yeni bir kuleye sahiptir. Challenger 2’den Challenger 3’e yapılan en önemli değişiklik ise Challenger’ın ana silahının 120 mm L30A1 Yivli toptan 120 mm L55A1 yivsiz topa değiştirilmesidir.

Kaynak: DefenceTürk

Challenger 3 tanklarına Trophy aktif koruma sistemi entegrasyonu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum