Nijer’e ihraç edilen HÜRKUŞ ilk defa görüntülendi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Nijer’e ihraç edilen HÜRKUŞ Hafif Taarruz ve Temel Eğitim Uçağı ilk defa görüntülendi

HÜRKUŞ, Nijer Hava Kuvvetleri’nin envanterine girmeye hazırlanıyor. HÜRKUŞ Test Pilotu Murat ÖZPALA, Linkedin hesabından yaptığı paylaşımda Nijer Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek olan HÜRKUŞ-C uçağının fotoğrafını paylaştı. Teslim tarihi ile ilgili açıklama yapılmaksızın 2022 yılının sonu ya da 2023 yılının ilk ayında teslim edilmesi hedefleniyor.

Hafif Taarruz/Silahlı Keşif Uçağı HÜRKUŞ-C

Eylül 2022’de Güney Afrika Cumhuriyeti’nde düzenlenen Afrika Havacılık ve Savunma Fuarı AAD 2022’de TUSAŞ Uçak Genel Müdür Yardımcısı Atilla Doğan şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Nijer’le 2, Çad’la 3 uçaklık sözleşmelerimiz bulunuyor. Nijer uçaklarını bu yıl sonunda, Çad uçaklarını da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde teslim edeceğiz. Kabul uçuşu yapabilecek pilotları hazır hale getirdik. Kendi uçaklarının kabulünü pilotları yapıyor olacak. Eğitim, bakım personelinin de eğitimlerini tamamladık. Onlar da uçakların teslimatına yakın tazeleme eğitimi alacaklar.”

“Hürkuş’ta ciddi bir potansiyel görüyoruz. Eğitim uçağı yanında görev uçağı dediğimiz kamera entegrasyonlu, belli mühimmatları atabilir versiyonunun Afrika’da çok güzel bir potansiyeli var. Bazı potansiyel müşterilerin ilk teslimatları beklediklerini de biliyoruz. İlk uçakları Nijer ve Çad’a verdikten, kullanımı başladıktan sonra geri dönüşlerin iyi olacağını biliyoruz. Sonrasında ilave siparişlerin hem Nijer ve Çad’dan hem de diğer potansiyel ülkelerden geleceğini biliyoruz.”

HÜRKUŞ-C

HÜRKUŞ-C, pilot eğitim ihtiyacının yanı sıra; hafif taarruz ve silahlı keşif görevlerinin, düşük maliyet ve yüksek hassasiyetle yapılabilmesi için geliştirilmektedir. Hassas ve Maliyet Etkin Çoklu Görev Çözümü HÜRKUŞ-C, hafif taarruz ve silahlı keşif varyantı, günümüz dünyasının muharebe alanlarındaki asimetrik tehditlere karşı düşük maliyetli, esnek bir çözüm sunuyor.

HÜRKUŞ’un sahip olduğu gelişmiş eğitim kabiliyetleri korunmakla beraber, üzerinde 7 harici yük istasyonuyla HÜRKUŞ-C, kullanıcılarına, yüksek irtifada ve zorlu coğrafyalarda, gündüz ve gece koşullarında, zorlu görevleri gerçekleştirebilmek için yararlanılabilecek olan 1500 kg’a kadar geniş bir faydalı yük kapasitesi sunmaktadır.

Kaynak: DefenceTürk

Nijer’e ihraç edilen HÜRKUŞ ilk defa görüntülendi Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum