KHAN Balistik Füze Sisteminde ilk ihracat Endonezya’ya!

Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022’de Türkiye ve Endonezya arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Endonezya’da düzenlenen Indo Defence 2022’de savunma sanayiimizin geliştirdiği sistemlerin ihracatına yönelik anlaşmalar imzalandı. ROKETSAN tarafından geliştirilen KHAN Balistik Füze Sisteminin ihracatına yönelik anlaşma imzalandı. BORA balistik füze sisteminin ihracat versiyonu olan KHAN füze sistemi böylelikle ilk kez TSK haricinde bir kuvvetin envanterine girmiş olacak. Muharebe sahasında kendini ispatlamış bir sistem olan BORA’nın ihracat versiyonun önümüzdeki dönemde yine ihracat başarılarına imza atması bekleniyor.

BORA balistik füzesi ordu etki sahası içerisinde yüksek öncelikli hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateş gücü oluşturuyor. BORA Füzesi; zamanında, doğru ve etkili ateş gücü yaratarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlamaktadır. Füze, ROKETSAN üretimi BORA Silah Sistemi ile entegrasyon için uygun ara yüze sahip diğer platformlardan fırlatılabilmektedir. BORA Füzesinin menzilinin 280+km olduğu değerlendiriliyor.

BORA Balistik Füze SistemiPKK’nın belirlenen hedefleri ‘Bora’ ile vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 27 Mayıs 2019’da Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde PKK’lı teröristlere yönelik başlattığı Pençe Harekâtı devam ederken, PKK’lı teröristlerin kullandığı sığınak, barınak, mağara, mühimmat ve yaşam alanları da bir bir tespit ediliyor.

Temmuz 2019’da İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Hakurk’ta tespit edilen PKK hedefleri, verilen koordinatlar doğrultusunda Türkiye’nin millî imkanlarıyla geliştirdiği ve 280 kilometre menzili olan ‘Bora’ ile vuruldu. Füze atışları, Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik ilçesinde de çıplak gözle izlenmişti.

Teknik Özellikler

Çap:

610 mm

Ağırlık:

2.500 kg

Güdüm:

Küresel Konumlama Sistemi (KKS) Destekli Ataletsel
Navigasyon Sistemi (ANS)

Kontrol:

Elektromekanik Tahrik Sistemli Aerodinamik Kontrol

Yakıt Tipi:

Kompozit Katı Yakıt

Harp Başlığı Tipi:

Tahrip, Parça Tesirli

Harp Başlığı Ağırlığı:

470 kg

Tapa Tipi:

Yaklaşmalı (Hassas Yedeklemeli)

Kaynak: DefenceTürk

KHAN Balistik Füze Sisteminde ilk ihracat Endonezya’ya! Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum